Kupovina superb ili karoq?

Započeo Vatrogasac, 04. Dec, 2025. 13:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Vatrogasac

Pozdrav drušvo,razmišljam o kupovini Škode superb ili Karoqa oko 2020- god. Znam da nije ista klasa vozila, ali me zanima šta bi bila bolja kupovina, zbog održavanja i svega u globalu.
Unapred hvala na odgovorima
  • Vozi: Skoda roomster 1,4tdi 80ks 2007

Lufti

Po meni, polozaj sedenja je bolji u karoku, ostalo sve na strani superba. Ja bih gledao sto vise opreme. Ako se mahom vozi po gradu onda benzinac i to je to u principu.
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI

Mario

Koja je preporuka benzinca do 25000
  • Vozi: Skoda suoerb 2010

zzeelljjkkoo

Премало улазних информација...
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI 150 ks 6G Selection 2026; Fabia IV 1.0 MPI 80ks 5G Ambition 2023

Bingodalton

Sto jaci, da sto vise trosi. 2.0 tsi
A ako ti ne treba brz, onda 1.5 tsi.
A ako hoces nesto izmedju onda slabiji 2.0 tsi.
Mozes da biras.

Salu na stranu, sa 2.0 tsi nemas greske, pod uslovom da ne ocekujes prosecnu potrosnju ispod 9-10 litara.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

aldabic

• Vozi: Skoda Superb

zzeelljjkkoo

Citat: Mario poslato 27. Dec, 2025. 20:42
  Koja je preporuka benzinca do 25000

Да ли је питање само за мотор или и за возило па и који мотор?
  • Vozi: Kamiq 1.5 TSI 150 ks 6G Selection 2026; Fabia IV 1.0 MPI 80ks 5G Ambition 2023

sebekkg

Citat: Bingodalton poslato 28. Dec, 2025. 10:51
Sto jaci, da sto vise trosi. 2.0 tsi
A ako ti ne treba brz, onda 1.5 tsi.
A ako hoces nesto izmedju onda slabiji 2.0 tsi.
Mozes da biras.

Salu na stranu, sa 2.0 tsi nemas greske, pod uslovom da ne ocekujes prosecnu potrosnju ispod 9-10 litara.
Pa kad i oni asmatičari 1.4, 1.6 svih proizvođača troše po gradu 9-10-11, potrošnja za 2.0tsi ne sme da bude problem kad imaš mnogo bolji motor.

kosooki

Probaj pa uzmi šta ti se više sviđa.

Ako gledaš praktičnu stranu, limuzina je bolja varijanta za vožnju na otvorenom, manji otpor vazduha, manja potrošnja na otvorenom, veća stabilnost i udobnost.

Po gradu je bolji suv, bolji pregled, lakše se ulazi/izlazi iz auta, klirens dobro dođe za ivičnjake i neravnine, prelaz preko izlivene vode itd. Konkretno Karoq, (pa čak i Kodiaq) je kraći od Superba i lakši za parking.

4x4 pogon ima svoje prednosti i mane u oba vozila, ali više može da dođe do izražaja uz klirens.

• Vozi: Škoda Superb 2.0

Amatis

• Vozi: Škoda superb 4x4 2.0 dizel

sebekkg

Superb ili kodiaq pa da se razmišlja jer su po prostoru u kabini slični ali karoq nije za poređenje.

Warlock

A jest strasna razlika u dimenziji izmedju karoq i kodiaq 4cm u sirini i 30cm u duzini :) strahota

I ja dajem glas za mali dzip, sigurno je povoljnijo za odrzavanje a pregledniji za voziti.
  • Vozi: Audi q5

Bingodalton

Kolega je mislio na prostor unutar auta i gepek. Superb je u klasa za sebe.
Sto se tice zvucme izolacije, to ne znam.
Kodiaq je solidan.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Mareska

Superb i nema neku zvučnu izolaciju,bolje je rešeno kod pasata.
  • Vozi: Superb

Warlock

Jbg skoda je skoda, a passat je passat :) kad bi skoda bila napucana kao passat ne bi passata niko kupio. Nazalost.
  • Vozi: Audi q5