ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Letnji pneumatici sezona 2014

<< < (2/21) > >>

Turbo:
Tih 0.15l na sto km lagano anuliraš sa dva neplanirana kočenja ili jednim crvenim talasom.

Neba:

--- Citat: djordjebg  Februar 25, 2014, 02:55:28 posle podne ---To je odlicna guma Nebo, ali je medju najskupljima. Prodaje ih Coning cena je 6450.

--- Kraj citata ---

Jednom se zivi  :D jeste to premium klasa...

elem kad pogledas na razlika jeste 30% u ceni, tu je klasa B za otpor kotrljanja koja ce ukoliko je vrovati ovim EU oznakama isplatiti sebe na ~4-50 000km ili 3 moje sezone.. Klasa B za kocenje po mokrom, razlika je 2m u zaustavnom putu izmedju klasa pri kocenju sa 80km/h na mokrom....


--- Citat: Turbo  Februar 25, 2014, 03:23:40 posle podne ---Tih 0.15l na sto km lagano anuliraš sa dva neplanirana kočenja ili jednim crvenim talasom.
--- Kraj citata ---

Da se razumemo to je test pri ~ istim uslovima, naravno da cu potrositi i 20l/100km vozeci prvom na mischelicnkama energy saver i 4l/100km vozeci trayalku staru 10god pri 50km/h u 4toj. Merenja (bi trebalo da) se vrse pri istim uslovima voznje.

djordjebg:
Crveni talas ce biti i sa jednim i sa drugim gumama, to nece anulirati razliku u potrosnji kada se auto krece.
Ono sto stoji je da su te razlike poprilicno male te ce se to isplatiti na nekoliko desetina hiljada km. Ali tako je i sa drugim uredjajima, od ves masine do sporeta koji imaju energetske razrede.

Kraci zaustavni put je ipak vaznija karakteristika, kao i to da je to sigurno jedna od tri najbolje gume koje mozes kupiti za svoju Fabiju.

Stoga ako imas novac, ne zali i uzivaj. 8)

momcilo82:
Ja već prešao na letnje, montirao stare za ovih još nekoliko nedelja. Krajem marta, Bože zdravlja, na fabiju ide komplet od 4 nove. Razmišljam se o Barum Brillantis 2, na ADAC testovima su ok ocenjene. Ima li neko iskustva? Preporuke u toj cenovnoj klasi?

Neba:

--- Citat: momcilo82  Februar 28, 2014, 12:42:57 pre podne ---Ja već prešao na letnje, montirao stare za ovih još nekoliko nedelja. Krajem marta, Bože zdravlja, na fabiju ide komplet od 4 nove. Razmišljam se o Barum Brillantis 2, na ADAC testovima su ok ocenjene. Ima li neko iskustva? Preporuke u toj cenovnoj klasi?

--- Kraj citata ---

to je cenovni rang do 5 wajferta po komadu ?
Pogledaj mozda i FULDA EcoControl, vrlo korektna guma, mekani zidovi, udobna i tiha, korektna po mokrom, a mislim da je i tu negde sa Briliants 2 na ADAC testu.
Briliants (E,C, 70dB)
EcoControl (E,C,68dB)

Mislim da je nekih 200RSD mozda fulda skuplja x4 eto jos jednog wajferta...

Kolega ima Briliants na Cliju i nema zamerki, zadovoljan po mokrom...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju