ŠKODA Opšte i Razne Teme > Briga & Održavanje & Dodatna Oprema

Anketa: Pranje i čiščenje svog limenog ljubimca, kako, koliko, čime...

(1/29) > >>

hakkler:
evo došlo konačno malo ljepše vrijeme. ;)

Za sad nema na forumu neka slična tema..pa da vas čujem?

Da li se Škode sjaje ili su prepuštene vremenskim uvjetima.

ponukan prije par dana malo detaljnijim pranjem..dvije kante,šampon..brisanje..usisavanje..cca 2 čuke otišlo.Nije bio car dealjing..al dosta sam si dao truda ..čak ispolirao zadnju haibu jer je spojler treba ići gore.
I onda normalno padne drugi dan kiša..i to ona žuta  >:( ;D

evo jedna zgodna anketa. Inače najviše koristim samouslužnu praonicu 2,3x mjesečno na kovanice..po ljeti je to 1xtjedno..jer mi se neda doma vaditi miniwash i sve to pripremiti (a neki od vas sigurno i nemaju svoje dvorište za tako nešto)
Ugl. usisavam večinom kod kuće i čistim auto iznutra..ali rjeđe nego što to činim sa exterijerom.

 Pa da vidimo..jer su Škode prljave na cesti..ili se sjaje?

Turbo:
I ja samo na samouslužnoj, a iznutra u perionici. Ranije sam znao nekad dati u perionici na komplet pranje ali više ne :)
Posebno što je juče stigla Megs vunena rukavica za pranje i takođe Meguiars NXT Generation Car Wash, očekujem i 3M glinu i mikrofiber peškir za sušenje. Već sam ovih dana kupio Sonax sredstvo za felne, za gume imam Ma Fra sprej koji je odličan, zove se Fast Black, imam i Ma Fra vosak u spreju koji nisam još isprobao, a za to će mi trebati i aplikatori koje takođe čekam da stignu. Protiv smole i katrana tu je i Ma Fra Deca Flash koji odlično radi posao.
Za razmazane insekte imam neko CarPlan sredstvo kojim nisam zadovoljan.
Planiram još neki bolji sealant da uzmem, ali osim pranja neću ništa dirati do jeseni, tada ću sam uraditi claying i voskiranje nekim kvalitetnim sredstvom, pa sve iz početka.

hakkler:
hm..41 pregled i 12 glasova..

evo ja danas ubacio euro 30..samo da isperem na samousluznoj pošto u zadnje vrijeme sam ko magnet gdje got parkiram na rafale od ptičjih izmeta..i to on
ako fajn količinski.
a ptičje govno u kombinaciji sa jakim suncem pojede lak za koji dan...

ovo več prelazi u 2-3x tjedno..pranje (skoro svaki drugi dan..al bez brisanja)

stari mi kaže ..to ti je sreća :D
al me več..lupa po djepu i lagano živcira :o
idem sad gume namazat :D

Boccaa:
Ja se drzim sistema-proverena perionica pranje sa voskiranjem otprilike jednom mesecno a izmedju toga puskiranje na zetone.Dobio sam gomilu turtle wax preparata na poklon (gume,stakla,plastika,...) njih koristim i poprilicno sam zadovoljan.

Turbo:
Danas odradio prvo pranje Megs vunenom rukavicom i NXT šamponom. Baš sam zadovoljan, posebno efektom rukavice koja stvarno ne ostavlja ni najmanji trag na laku gde prođe, za razliku od sunđera. Vredi svaki dinar.
Još samo mikrofiber peškir da mi stigne i četka za felne i imam sve.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju