Autor Tema: zamena fabrickih zvucnika u prednjim vratima  (Pročitano 4509 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

zamena fabrickih zvucnika u prednjim vratima
« poslato: 30. Nov, 2014. 00:59 »
potreban alat za skidanje tapacira i demontazu zvucnika
  • 1.malo veci ravan srafciger
  • 2.torex kljuc t15
  • 3.zvezdasti srafciger
  • 4.busilica sa burgijom od 5mm(koristio sam aku busilicu zbog lakseg obavljanja posla)
  • 5.klesta za pop nitne
  • 6.pop nitne od 5mm
  • evo linka gde je kolega bugarin objasnio kako se skida tapacir sa vrata
    Citat
    http://forum.skodaforum.rs/uputstva-diy/skidanje-tapacirunga-i-limenog-panela-sa-vrata-fabie-mk1/
  • posle skinutog tapacira ide razbusivanje pop nitni,4 pop nitne
  • skinuti dzek sa strujom i izvaditi stari zvucnik
  • staviti novi zvucnik,zanitovati ga i vratiti dzek od struje i naravno vratiti tapacir i to je to  ;)
    • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži zare

Odg: zamena fabrickih zvucnika u prednjim vratima
    « Odgovor #1 poslato: 30. Nov, 2014. 17:37 »
    Gde su slike novih zvucnika  ;)? Koje si ugradio i kako ti se cini razlika?

« Odgovor #2 poslato: 01. Dec, 2014. 03:49 »
    ugradio sam nove,polovne  ;) fabricke zvucnike!!na drugoj slici gde razbusujem pop nitne iznad futera na aku busilici se vidi rupa gde je bio pocepan a u suvozacevim vratima je bio jos gori!!slika gde udaram nitne je nov,polovan fabricki  ;) !ma ne mogu da opisem razliku  :B=),konacno vise ne probija kada udari bas!!e sada slusam muziku  8) 8) 8)

Van mreže decha

« Odgovor #3 poslato: 01. Dec, 2014. 17:44 »
    Super Krco,
    ja moram da nabavim jedan mali elipsasti sto ide u onu policu pozadi. Zadnji desni mi gubi kontak unutar zvucnika. Nije do instalacije nego bas zvucnik. Ne znam sta je bolje da li probati sa servisom samog zvucnika ili naci po otpadima zamenu. Gde si ti uzeo i koliko si platio ove nove(stare) :B=)
    • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

« Odgovor #4 poslato: 01. Dec, 2014. 20:40 »
    mislim da ti je bolje da uzmes polovne nego da se cimas da sredjujes!!kontaktiraj kolegu sa foruma dusko zemun,sve preporuke!! ;)

Van mreže kaligulaks

« Odgovor #5 poslato: 30. Sep, 2016. 21:05 »
    Ovo vazi samo ko menja isto original zvucnike.....jer ja sam kupio nove kenwood 17cm i odgovaraju ali ova crna maska sa originala ne moze da se skine i stave novi tako da ovo ne pokusavajte kao nemate original da zamenite kao ja.Pozz kolegi ali je trebao ovo da navede jer sam ja hteo da stavim druge ali ne moze originalni da se rastave a drugo bez org maske ne pasu tako da ce morati neki majstor da nabudzi nesto pozzzzz
    • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v 2002 confort

« Odgovor #6 poslato: 01. Okt, 2016. 18:23 »
    ja sam kupio nove kenwood 17cm i odgovaraju ali ova crna maska sa originala ne moze da se skine i stave novi tako da ovo ne pokusavajte kao nemate original da zamenite kao ja.Pozz kolegi ali je trebao ovo da navede jer sam ja hteo da stavim druge ali ne moze
    Nisam ni pokusavao druge zvucnike da ugradim a u naslovu teme lepo pise "zamena fabrickih zvucnika"

Na mreži zare

« Odgovor #7 poslato: 01. Okt, 2016. 18:32 »
    A i nekoliko postova iznad lepo pise da su stavljeni polovni fabricki zvucnici  ;).

Van mreže kova

« Odgovor #8 poslato: 12. Nov, 2021. 13:08 »
    pitanje,dali je netko od vas kod promjene zvučnika,dampirao vrata i dali je umjesto nitni stavio vide,nebih volio da imam vibracije.
    • Vozi: fabia 1,9 sdi

Van mreže kova

« Odgovor #9 poslato: 12. Nov, 2021. 13:13 »
    Ovo sa nitnama mi nije jednostavno sa skidat i stavljat,moja Fabia je 2006 .Kupio sam Focale 165 , tvornički mi imaju preveliku distorziju.Volio bih čuti kako ste vi to riješili,poz iz Rijeke.
    • Vozi: fabia 1,9 sdi