ŠKODA forumi > Spolja Unutra
osigurana soferka dobila udarac kamencica -sta sad ?
(1/1)
Neba:
Zdravo svima,
Juce na autoputu kroz BG kamencic ili neko slicno telo udarilo po soferci.
Stakla su mi osigurana.
Na soferki je nastalo udubljenje od cirka milimetar i precnika 6-7 milimetara, nema linija (pukotina) od rupe. Mesto gde je soferka ostecena je u vidnom polju.
Interesuje me ima li ko iskustva sa ovim, tj neka pitanja koja me interesuju :
- Da li ce osiguranje slati na reparaciju ili ce mi zameniti i od cega to zavisi ?
- U slucaju da ide na reparaciju ne verujem da ce potpuno biti sta kao i pre, tj uvek ce se poznavati mesto udara koje je poprilicno u vidnom polju, da li mogu zbog toga zahtevati novu ?
- Ako prihvate da je menjaju na sta da obratim paznju kako da prepoznam da mi nece staviti neku kinesku ?
Inace stakla su mi tonirana pa i soferka.
Hvala :)
bigor:
Mislim da bi trebao da odes u policiju da ti naprave zapisnik pa tek onda u osiguranje.
Koliko sam nacuo mozes dobiti novu ali ne mozes da biras koju, vec koju oni imaju.
Vidi sacekaj jos ciji savjet jer sam ovo sve cuo od kolega tako da mozda postoji jos neka mogucnost za koju ne znam
zare:
Odes u ovlasceni servis i stave ti originalnu soferku. Ako mozes izbegni ove "servise" kod kojih je soferka nekoliko puta jeftinija nego original. Moj otac se tako zeznuo pa se neka "Pinkerton" ili tako nesto izgrebala od brisaca za par godina vise nego original za 5-6.
nebojsar:
Ja sam imao slican slucaj pre tri nedelje. Niotkuda mi dolete kamen i pljas po sred soferke bas u ravni ociju. 5-6mm ostecenje. Otisao sam do glass service-a isti dan i dao da napune. Ja na retrovizoru imam senzore za kisu i svetlo, plus samo skidanje soferke i stavljanje nove duze traje. Nakon ispunjavanja se primeti ali vrlo vrlo malo, ne toliko da bi mi smetalo. Smatram da je original soferka svakako bolja od bilo koje zamene pa sam i zbog toga odustao od aktiviranja kaska. 2000 din (mada sam cuo da ima i jevtinije, meni je ovo bilo usput) i sat vremena ti treba.
Navigacija
[0] Indeks poruka
Idi na punu verziju