Autor Tema: Ultra, Maxx, Ecto, i ostala bolja? goriva.  (Pročitano 13539 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Ultra, Maxx, Ecto, i ostala bolja? goriva.
« Odgovor #45 poslato: 04. Dec, 2018. 17:38 »
Nema ništa od tih testova, to je da se pravi gledanost. Plus što su oni ranije umeli da nameštaju i testove autobila u skladu sa tim šta dobiju. Pravi test može biti samo sa istim motorom u laboratorijskim uslovima. Jer sve ovo što Peja kaže može biti od uticaja, a vetar može dosta uticati.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #46 poslato: 04. Dec, 2018. 19:29 »
Bas tako. Ja pricah o tim stvarima negde na forumu. Tesko je stvoriti identicne uslove, voziti identicnom voznjom itd.
Mozda jedino da se prodje ista relacija dosta puta pa da se izvlaci neki prosek, ali ni to nije to

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #47 poslato: 04. Dec, 2018. 19:44 »
Evo ja 10 godina vozila na relaciji Osipaonica - Niš.

Istim putem, istim stilom, naravno u različitim uslovima na putu i u saobraćaju. Probao sam i ta skuplja goriva i iskreno nisam primetio gotovo nikakvu razliku, ili bar ne neku koja opravdava razliku u ceni.

Ali, ponavljam napisano negde ovde, 2009 sam prvi put došao benzin u Sloveniji (100 oktanski) i primetio osetno bolji rad motora i bar 10% nižu potrošnju.

To je bio prvi put da sam sa 60 litara u rezervoaru prešao 900+ km auto putem.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

• Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #48 poslato: 04. Dec, 2018. 20:35 »
Na potrošnji se neće osetiti, to koliko će biti manja će pojesti različiti uslovi tokom vožnje. Oni treba da čuvaju sistem ubrizgavanja, sklopove, možda i motor. Ako je za verovati. Ja sam sipao zadnji put neki puno skuplji dizel na OMV u Sloveniji koga ima samo na većim pumpama. Neki Maxmotion performance za 1,499 eur. Ne očekujem manju potrošnju, čisto onako sam častio auto. :))

Na mreži AcoSk

« Odgovor #49 poslato: 05. Dec, 2018. 23:38 »
Nemoj da ga navikavas na to :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #50 poslato: 28. Mar, 2020. 21:27 »
Na svakoj pumpi u Sloveniji stoji da sve vrste ED sadrze 7% biodizela. Jel to normalna pojava, uobicajena za sva trzista? Zna li neko o ovom odnosu na Zapadu i u Srbiji?

« Odgovor #51 poslato: 07. Mar, 2025. 00:01 »
Sad videh ovu temu...

Poverenje i ulivaju samo kompanije za koje pouzdano znam da uvoze dizel, odnosno ne kupuju ga od NIS-a. NIS-ovo gorivo je na Lukoilu, OMV-u, Eku, Knezu, ...
Koji problem imaš sa NIS GDrive 100?
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #52 poslato: 07. Mar, 2025. 07:47 »
Au brate, nemoj molim te vise.
Svaku temu koju ti "vidis" zakljucaju.

Postoji i VW forum, vidi sta tamo kazu za Polo 1.8tsi.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #53 poslato: 07. Mar, 2025. 16:56 »
Ko je šta zaključao? Čemu ponovo gluposti i debilne provokacije?

@observer, citirao sam tvoj post koji daje pogrešnu informaciju i pitao te da ga objasniš?

Šta je u tome problem?

@Bingodalton ako želiš možeš biti koristan tako što ćeš pokazati nešto linkom ili citatom, svakako nikome ne pada na pamet da zbog nekog tvog trol-posta gnjura po netu.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

Na mreži Zdushan

« Odgovor #54 poslato: 07. Mar, 2025. 18:16 »
Evo citat,
Granični poremećaj ličnosti:
Ove osobe imaju nefleksibilne i neadekvatne obrasce reagovanja u međuljudskim odnosima i u situacijama koje podrazumevaju izvesne adaptacije na neke stresogene događaje. Ove osobe imaju ozbiljne teškoće u radu i ljubavi zbog neadekvatnih emocionalnih doživljavanja. One imaju problem sa ego granicama koje su vrlo nestabilne i zbog toga ulaze u različite konflikte sa ljudima.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #55 poslato: 07. Mar, 2025. 18:38 »
@observer pisao post 2017, nasao si sta ces da citiras

Ako kazes da gresi, ti ga lepo demantuj, cemu pitanje?

A tema 1.5 tsi manual/dsg je zakljucana jer je otisla u offtopic.
Sve ces pozakljucavati.

Sto se tice goriva, OMV 100, pa ostali. Moje misljenje.

• Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #56 poslato: 07. Mar, 2025. 18:43 »
@Zdushan

Niko nije tražio da sebe opisuješ ovde, postoje stručna mesta na kojima možeš naći pomoć.

@Bingodalton ista situacija sa gorivima je i 2017. i danas, lično imam upravo suprotno mišljenje nego @observer, osim toga znam x ljudi koji rade u PA rafineriji i imam direktan info da su proizvodi koji izlaze odatle vrlo kvalitetni, a povrh svega imate i SAT test koji je pokazao isto.

Zato sam pitao da @observer objasni svoje razloge zašto izbegavati NIS goriva?

Osim brda offtopica, i dalje ništa nije rekao?

Van mreže zoranius

« Odgovor #57 poslato: 10. Mar, 2025. 08:13 »
Evo ga opet ovaj.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #58 poslato: 10. Mar, 2025. 15:11 »
Koja je svrha nastavka trolovanja, jesi li i ti još jedan trol-drveni advokat zadužen za debilno provociranje?

Ako @observer ne sme/ne ume, umete li vi njegovi drugari trolovi makar jedno slovce da napišete na temu - ili samo trolujete?

Čemu to?