ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Procena vrednosti felni?

(1/2) > >>

Turbo:
Šta mislite, koliko bih realno mogao da tražim za moje felne sada, prave su, proverio sam to kod dvojice vulkanizera, ofarbane su u Porsche NS i nemaju tačkicu na sebi. Tražile su između 15 i 35grama tegova što je dobro za 16"?
Imam možda priliku da ih zamenim za još lepše u istoj dimenziji a za te druge čovek traži 300 evra, pa da napravim računicu.
Evo mojih:takve su sve 4, s tim da imam 4 nova centralna čepa sa logom Škode koje nisam stavio.

Pa, koje je Vaše mišljenje?

Turbo:
Niko da lupi cenu?

dulefontana:
Ja mogu da lupim, mada nisam uspeo da nadjem ni slicne felne. Ako ih prodajes sa gumama onda stvarno ne znam koliko da lupim, a ovako sto se tice cene neka to bude raspon izmedju 200-300e, mada stvarno ne bih za felne dao toliko, zato sto ima i lepih za manje pare, kao i po meni ruznijih za vece, ali ajmo logikom ako tvrdis da su te druge dosta lepse od ovih i da covek trazi 300e onda trazi za svoje izmedju 250-300e, a ako su njegove vise habane od tvojih onda njemu spustaj cenu, ili trazi zamenu glava za glavu.

Turbo:
Bez guma bi išle. Mene su koštale 230e sa farbanjem, 200 felne, 30 farbanje, s tim da je i jedno i drugo bila drugarska cena, posebno drugo jer po BG-u koliko sam se raspitivao kvalitetno farbanje neoštećene 4 felne je najmanje 50-60 evra, ako ima većih oštećenja onda još i više. Ove felne realno vrede oko 280-300, ali realna i tržišna cena se često ne slažu, odnosno tržišna je jedina realna, a to je verovatnije ~250 nego ka 300.

Te druge felne koje sam našao su Oktavija A4 vRS felne u 16" i trebao bih danas da odem da ih pogledam, mada ću verovatnije sutra-prekosutra otići. Ne znam u kakvom su stanju, znam da ih ceni 300 što je maalkice preambiciozno. Neće da se menja čovek, tako da ta opcija otpada iako su moje felne verovatno u boljem stanju jer su tek sređene.

dulefontana:
Samo mogu da ti kazem da koliko god se trudio da sredis felne te pare nikad neces moci da naplatis. Dajem ti primer, burazer je uzeo felne za 120e peskirane i pripremljene za farbanje. Farbar mu je trazio oko 100e za farbanje samo srca u njihovu originalnu boju, a pritom smo mi ispolirali prstenove. Ajde da sve saberes kostale bi nas oko 250e. Niko blesav za njih ne bi dao te pare, cak je i 200e mnogo, u principu ako bi uspeli da iscupamo ~200e pa da pevamo, a onda si automatski u minusu.
E sad, ime odnosno sa kog su modela ili koji je model podize cenu, i zato on moze da trazi 300e zato sto su to Oktavijine vRS felne, a pritom su i retke. Eventualno mozes da mu ubijes cenu u iznosu od 20 do 30e ako mu pokazes pare.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju