ŠKODA FORUMI > Motor Menjač
Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!
slikar76:
Na 19 kk zamenjen mi je lanac u AČ. Posle 10 kk pređenih sa novim lancem ponovo kod svakog drugog jutarnjeg paljenja imam trrrr zvuk. Šta raditi i koja su vaša iskustva? Da li uopšte ima rešenje problema a da to nije novi motor 1.2tsi bez lanca i da li da očekujem da mi przupči?
slikar76:
Resio sam problem zamenom po drugi put lanac u auto cacku i pohvala za njih.Receno mi je da je sad modifikovani lanac pa cemo da vidimo.Sta reci dva puta pogonski deo nepovratni ventil i turbina i tri puta softver i motor zadnjeg brisaca u 30 kk.
sramota....
slikar76:
Zanimljiv ovaj monolog ovde...
dulefontana:
Moj savet ti je da kontaktiras clana Nikolaj, nesto mi u glavi stoji da je i on skoro menjao lanac.
Jbg malo je problem posto je novije vozilo pa jos nisu proverene sve cake.
Turbo:
Znam za jos jednu Fabiju sa motorom 1.2 77kW kojoj je i posle zamene lanca i dalje drndao, tj i dalje drnda.
Da kucnem u drvo, moj je od zamene presao nekih 7-8000km i nije se cuo nijednom. Doduse pre toga se zacuo samo par puta pa sam insistirao na polupreventivnoj zameni.
Da li si probao sa punjenjem ulja na Max? jel i tada pravi problem? Nasao sam na netu da na ovom motoru ulje uvek treba drzati puno do vrha i nema problema.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju