Cao,
Imam predlog na osnovu iskustva sa jednog drugog foruma, a u vezi okupljanja clanova.
Jeste da nemam neko pravo da mnogo pametujem po tom pitanju, jer verovatno niakda necu uspedi da dodjem na okupljenje, ali mogu preneti iskustvo, a i nisam nesto aktivan na forumu i ne poznajem ljude (verovatno ce se to ispraviti kad posetim neki skup u Nišu)
Elem, kod nas su to bila celodnevna okupljanja, tipa od 10h pa dok se uvece ne raziđu ljudi. Ljudi su se generalo sprijateljili pa su ta okupljanja bila porodičnog karaktera (prvo sa ženama, pa su počeli i klince da dovodimo)
Uvek sam naginjao da skup bude u Nišu tokom leta, pa smo pravili izlete tipa Kamenički vis, ili kafanica u Niškoj Banji. Za varijantu izleta su ljudi manje zainteresovani jer srednjevecniji ljudi, tj njihove gospođe insistirale na WC.
Nismo imali lokalne skupove na mesečnom nivou. Uglavnom smo imali jedno, a neki put i dva godišnja okupljanja za celu Srbiju (a i šire, dolazili su ljudi iz BiH, HR, RO). Tako smo uspevali da sakupimo dosta ljudi odjednom na jednom mestu.
Zimska varijanta je uvek bio neki restoran, i to tradicionalno, na mestu prvog ukupljanja forumaša, u Kovačici. Tu je generalno mršava po obimu hrana (meni se uvek ugovori ranije), ali okupiramo restoran na ceo dan, dobijemo gratis bazen sa djakuzijem i popust na salon za masažu. Princip je uvek isti, skupimo se oko 10h, upadnemo u ugovoreni restoran, price o kolima, oko kola, ko je sta radio, popravaljao, budzio, ljudi razmenjuju iskustava, pitanja, nedoumice... cipovanje (kroz OBD), šetkamo se do parkinga i nazad... i tako na kraju popodneva, podvucemo crtu zajedničkog računa, podelimo na ravne časti.
Pošto su na okupljanjima dolazli uglavnom isti članovi i po neki nov, uglavom se ljudi sprijateljili, pa su krenula organizovana okupljanja i po vikendicama...
Elem, ovoliko moje pametovanje je bilo iz razloga sto sam hteo predložiti da se razmišlja u smeru restorana (u kome može i da se popije samo kafa, ne mora da se praviti iveliki trošak), kao BAZE, odstupnice za loše vreme, na ceo dan...
Smorih sam sebe, al sto bi Lane Gutovic rekao "E sad, ne znam zasto sam vam ovo ispričao, ali ne može da škodi, a čim ne škodi, znači da korisiti.."