Autor Tema: Zamena felni?  (Pročitano 6301 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48

Odg: Zamena felni?
« Odgovor #30 poslato: 01. Mar, 2016. 23:26 »
covek zbog kojeg vredi otici u suboticu kolima po felne. Iznenadicete se korektnom cenom

http://www.polovniautomobili.com/felne-ratkapne/7670743/aluminijumske-felne-vw-seat-skoda-orig-16-5-x-100

Van mreže brele

« Odgovor #31 poslato: 02. Mar, 2016. 00:32 »
Ako misliš na ove felne što si linkovao, neka me kolege isprave, ali nisam siguran koliko je ovo baš korektna cena.
Polovne 16", po opisu i slikama doduše, deluju skroz ok.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže djordje48

« Odgovor #32 poslato: 02. Mar, 2016. 11:54 »
Ja sam felne sa seata ibize brend Fabula 16-ce kod njega platio 200 evra, ladno je spustio cenu sa 250 na 200 evra. Stanje perfektno. Zato kazem, vredi otici-:) a svoje alu 14-ce sa polovnim gumama doduse skoda OEM sam prodao za 200 evra. Sve je relativno...

Van mreže Beli82

« Odgovor #33 poslato: 02. Mar, 2016. 13:47 »
Mogao je on da napiše i 300 pa da ti "spusti" za 100e...veliki je izbor felni na oglasima i ljudi pribegavaju svakakvim marketinškim trikovima da pridobiju kupce. Ova fora sa "spuštanjem" cene je ok, ali ono pilićarenje kod cena automobila u oglasima gde tek kada otvoriš oglas piše BEZ PDV-a je jadno i bedno...
Inače, felne 16" nisu uopšte skupe zbog cene guma. Manja felna je skuplja jer je guma jeftina, a veća felna je jeftinija jer je guma skuplja.
« Poslednja izmena: 02. Mar, 2016. 13:49 Beli82 »
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže brele

« Odgovor #34 poslato: 02. Mar, 2016. 15:19 »
Paaa, nije baš tako, iako ima logike, ali da ne širimo priču.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže djordje48

« Odgovor #35 poslato: 12. Mar, 2016. 21:55 »
Uvek kad kupujete nesto polovno, prvo pitajte koliko kosta to isto a samo novo. Proverite koliko kosta takva ista felna u autocacku, ko hoce OEM skodinu....slazem se da se neka 16-ca koja nije skoda brendirana moze naci i za 30-40 evra po komadu....ja sam prezadovoljan jer sam perfektnu original felnu nasao za 50 evra pri cemu je covek bio korektan sto je najbitnije. Jeste veliki izbor neotiginalnih felni, ali originalnih neka bas mnogo. Opet kazem, sve je relativno i sigurno ne treba biti alav sa cenom jer se nece lako prodati, ali takodje ne moze dzabe. A mi kao narod smo poznati da volimo za dzabe. Ne mogu da potvrdim a ni da poreknem da je cena felne i gume u obrnutoj srazmeri, znam da je OEM dimenzija za fabiju i rumster 205 45 16 skupa. Moze svasta da se budzi, ali se onda odstupa od fabrike a ondq se povlace vecite diskusije, sta ako stavim ovo, pa trosice mi vise, pa kacice, pa ne mogu volan da smotam, pa ispasce mi bubrezi...i tako, do vecnosti =))

Van mreže zarko.milutinovi

« Odgovor #36 poslato: 22. Jan, 2017. 14:43 »
Imam skodu fabiu 2. Kupio sam alu felne od fabie 1 sve je isto sem et. Meni je et 37, a na ovim alu je  et 43 razlika 6mm. Probao sam felnu bez gume leže bez problema, srafovi odgovoraju. Zanima me dal cemi kaciti amortizer, blatobran kad namontirao gume prilikom vožnje zbog te razlike u et?

Послато са GT-I9505  

Na mreži Markkoni

« Odgovor #37 poslato: 22. Jan, 2017. 14:46 »
Pa blize je amortizeru 6mm, samo tu moze da bude kriticno, ali ne bi trebalo za toliko.

Tapatalk Post

« Odgovor #38 poslato: 22. Jan, 2017. 15:34 »
Pa blize je amortizeru 6mm, samo tu moze da bude kriticno, ali ne bi trebalo za toliko.

Tapatalk Post
Pa nisam 100% sigurna, pa reko da pitam. Mada i ja se slažem sa tvojim mišljenje.

Послато са GT-I9505  

Na mreži MAKS

« Odgovor #39 poslato: 22. Jan, 2017. 19:57 »
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #40 poslato: 22. Jan, 2017. 20:07 »

« Odgovor #41 poslato: 22. Jan, 2017. 20:21 »
Evo ti dva sajta pa uporedjuj gde ti lakse i gume i felne.  :)

http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php

https://www.rimsntires.com/specspro.jsp
Inače ja stavljam gume fabričkim dimenzija, neko me samo malo zabrinjava et kod alu felne koje sam kupio. Inače isto sam kupio original skodine, ali od fabie 1. Meni je et 37, a alu su et 43  ostalo je sve isto.
Hvala

Послато са GT-I9505  

Na mreži MAKS

« Odgovor #42 poslato: 22. Jan, 2017. 20:41 »
Mislim da neces imati problema. Bas ako ti bude mnogo uvuceno mozes staviti distancere i izbaciti ih napolju. Na ovom drugom sajtu ti bas lepo prikazuje koliko felna ide unuta a koliko napolju po ET i koliko smes da ides.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #43 poslato: 22. Jan, 2017. 20:50 »
Mislim da neces imati problema. Bas ako ti bude mnogo uvuceno mozes staviti distancere i izbaciti ih napolju. Na ovom drugom sajtu ti bas lepo prikazuje koliko felna ide unuta a koliko napolju po ET i koliko smes da ides.
I ja mislim da nebi trebalo da bude problema. Hvala za sajt

Послато са GT-I9505  

« Odgovor #44 poslato: 25. Jan, 2017. 18:14 »
Evo ti dva sajta pa uporedjuj gde ti lakse i gume i felne.  :)

http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php

https://www.rimsntires.com/specspro.jsp
Upoređivanje sam dve dimenzije et i koliko sam shvatio da može da prodje razlika od 6mm. Nadam se da je tačno