ŠKODA Superb > SUPERB 2015

Superb 3 - utisci, testovi, informacije

<< < (15/15)

Filip BG:

--- Citat: grofbg  Februar 26, 2020, 01:40:46 posle podne ---Da i ja nesto napisem...do sad sam vozio oktaviju ...
...
Nadam  se da sam nekome nesto pomogao sa ovim informacijama...!

--- Kraj citata ---
Prva poruka pa puna korisnih informacija i ličnih utisaka. Lep primer. Hvala Vam grofbg.

lonely_wolf:
Napokon,
nakon gotovo 4 mjeseca čekanja preuzeh danas vozilo, a radi se o Style+ paketu opreme sa 1,5 TSI motorom uparenim sa MT6 mjenjačem.
Prvi utisci su zaista iznad očekivanog, enterijer prostran i konforan, sjedišta sasvim solidna (ne mogu dati objektivan sud nakon 250km ipak su mi guzovi navikli na sjedišta Octavia A5FL).
Takođe poredeći sa Octaviom malo mi je nepregledan nazad i na boćne retrovizore tako da ću morati naručiti kameru za vožnju unazad (mislio sam da mi neće trebati ali...  :()
Adaptivni tempomat me je naprosto oduševio, fantastično radi i na 60 i na 150 fenomenalno drži razmak i apsolutno radi odličan posao. Na auto putu drži brzinu vozila ispred i čim se izvrši prestrojavanje lijevo ubrzava na limitiranu brzinu. Ako ovako radi sa MT6 sa DSG_om je čista perverzija.
Malo prije sam namjerno otišao i napravio jedan krug da probam Matrix svjetla i nakon 10km sam imao utisak da ih imam čitav vozni vjek. Jednostavno ne znam šta da napišem da bi dočarao utisak vožnje sa ovim svjetlima. Nadam se da će se dobro pokazati i kod vlažnog kolovoza tj. da neće biti prevelike refleksije od asfalta.
Motor je sasvim OK, fino poteže i slatko se vrti nije mu mrsko kad se malo i jaće forsira. Malo mi treba navike na turbo i niske obrtaje ali to je jednostavno tako i treba se samo naviknuti jer prošlo autoje bio atmosferac.
Sa 18" točkovima ne fali udobnosti i na ovim Bosanskim putevima, a na brzini od 150km/h sasvim korektno drži grip i nisam osjetio neko naprezanje niti bilo šta što bi dovodilo do nekih korekcija (radi se o dionicama na AP gdje su ograničenja radi krivina spuštena na 110km/h)
Potrošnja sa upaljenom klimom i prosječnom brzinom od 79km/h na 180km je bila 5,8l (70km-AP, 90km-magistrala, 20km-grad) tako da sam ja zadovoljan sa ovim ciframa, a vidjet ćemo kako će se dalje ponašati :))
Dok malo saberem utiske i napravim malo više kilometara napraviću detaljnu recenziju vozila, garažu otvaram koliko sutra.
LP

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju