Autor Tema: Fabia 1,4 tdi bruji/rezi ?!  (Pročitano 1283 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ljubisa1987Započeo temu

Fabia 1,4 tdi bruji/rezi ?!
« poslato: 01. Jun, 2015. 13:09 »
Dobar dan svima!

Da se predstavim, posto mi je ovo prvi post na forumu:

Zovem se Ljubisa, imam 27 godina. Rodom sam iz okoline Pozarevca, ali od malih nogu zivim u Austriji.

Vozim Skodu Fabiju prve generacije, 2004-to godiste, 1,4 tdi 75 ks.Kupio sam je prosle godine u Februaru, od prvog vlasnika i sa pravih 126.000 km za neverovatnu nisku cenu (1000€) Moglo bih da se kaze da je to bila kupovina mog zivota. Prvi vlasnik je 1942 godiste, auto je uvek bio servisiran u ovlascenim servisima. Coveku su zbog starosti oduzeli dozvolu, a posto njegov unuk radi samnom u istoj firmi, cena je bila ''daj sta das'' ! :)

Auto me sluzi odlicno, za godinu dana sam presao 23.000 km, bio 2 puta u srbiji s' njim , sve radi kako treba.

Medjutim, u martu ove godine je ''crkao'' spaner od klinastog kajsa, poceo da ''kuca'' velikom brzinom. Otisao sam ovde u austriji kod mog mehanicara, on zamenio spaner i stavio novi. Posle toga je dve nedelje bilo sve ok, onda je opet poceo spaner da blago ''kuca''. Posto zbog posla nisam imao vremena da odem do majstora, ja sam nastavio voznju i cim sam imao vremena,otisao u servis. Tad,kao baksuz, nije nista ''kucalo'' , vec motor poceo da bruji na malim obrtajima. Majstor se provozao, kaze sve okej, vozi i uzivaj. Ja mu rekao da motor nije bio tako glasan pri ubrzavanju, on meni ''ma cini ti se''.

Posle toga sam otisao u austrijski ''AMSS'' , oni pregledali kola i isto kazu da je sve uredu, a da je zvuk normalan, posto motor ima samo tri klipa.

Od tad do danas sam bio ovde kod nekoliko majstora, svi mi kazu da nije nista, da se ne tripujem i da vozim.

E sad, posto ja znam da taj zvuk pre nije bio, sta bi to moglo da bude?Glupo pitanje,a? :D Krajem jula idem na godisnji odmor, a posto i onako moram da radim veliki servis,planiram  da to radim u srbiji. Auto inace radi normalno, ne trza niti u voznji niti u leru, ne pale se nikakve lampice, potrosnja je normalna.

Sa tim brujanjem se vozim vec nekih 6.000km. Ima li neko neku preporuku sto se tice dobrog servisa u pozarevcu ili okolini? Znam da ima ovlasceni servis za Skodu ''Auto Zoli'' u Pozarevcu, ima li neko iskustva sa njima?

Koliko uopste od prilike kosta veliki servis? Znaci zamena oba kajsa, vodene pumpe, rolne,sve filteri,ulje motora i menjaca?

Hvala vam unapred na odgovorima!

• Vozi: Skoda Fabia 1,4 tdi 75ks ,2004

Na mreži 2 Busy

Odg: Fabia 1,4 tdi bruji/rezi ?!
« Odgovor #1 poslato: 02. Jun, 2015. 09:21 »
Uradi veliki servis u Austriji,zemljak.Iz 3 razloga.
1.Da ti ugrade originalne delove.
2.da ti daju poštenu cenu i garanciju(da jeftinije prođeš)
3.da te ne boli glava od ovih naših.
Pozdrav!

« Odgovor #2 poslato: 02. Jun, 2015. 10:31 »
Pre Fabije sam vozio Hyundai-a , i njemu su 2 velika servisa radjena u ovlascenom servisu u srbiji. Cena je oba puta bila oko 350€ za delove i ruke.Ugradjeni su originalni delovi, bio sam pored majstora kado vadio delove iz hyundai-kutijice. U Austriji su mi trazili od 1000€ pa na gore.Dobio sam uredno i pecat u servisnu knjizicu, a i racun sa sve pdv-om.

Sa skodu sam se raspitao ovde kod majstora, znaci cene negde krecu oko 800€. Sto je mnogo,mnogo je,pa i za mene.

Znam da srbija nije fantasialand, ali nije valjda tako da ce me u svakom servisu zavrnuti?

Imate li iskustva sa ovlascenim skoda servisima u srbiji? Ne tera cela srbija auta na servise u eu, da ne ugrade kineski skart-delovi...

Pozdrav ;)

« Odgovor #3 poslato: 02. Jun, 2015. 10:53 »
Sto se ''brujanja'' tice, izgleda da sam upravo nasao razlog. Ja i jedan drug smo bas sad gledali malo oko auta, onaj plasticni deo u kom se nalazi vazdusni filter je malo labav, on je fixiran sa nekim gumenim prstenom. Kad povucem rucnu i kad blago pustim kvacilo kako bi krenuo,upravo taj deo se malo zatrese i pocinje da bruji. Mala stvar, veliko cudo :D

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #4 poslato: 02. Jun, 2015. 11:58 »
Ja sam ti dao svoje mišljenje,imam loša iskustva sa pojedinim majstorima,pa sam ti zato to napisao.Izbor je samo tvoj.

« Odgovor #5 poslato: 02. Jun, 2015. 12:21 »
Razumem te ja i postujem tvoje misljenje. I ja sam imao losa iskustva, po gotovo kad se pojavim negde sa austrijskim tablama, pa mehanicari trljaju ruke. Ali nisu imali srecu sa mnom :)

Poenta je ta da bukvalno moram da uradim servis u srbiji zbog nize cene, ako to uradim ovde onda nemam za odmor :-/

I u austriji su prosla zlatna vremena...

Pozdrav

« Odgovor #6 poslato: 02. Jun, 2015. 14:56 »
Uradi veliki servis u Austriji,zemljak.Iz 3 razloga.
1.Da ti ugrade originalne delove.
2.da ti daju poštenu cenu i garanciju(da jeftinije prođeš)
3.da te ne boli glava od ovih naših.
Pozdrav!

Evo, ne budem ja len i upravo sam zvao skodin ovlascen servis u pozarevcu.

Kazem ja coveku da je potreban raditi na autu veliki servis, o kom modelu i motoru se radi. On meni kaze da ga zovem za 10 minuta da izracuna ukupan iznos.

Ja opet zvao posle nekih pola sata, i kaze on meni: '' Znaci, zubcasti kajs sa spanerom, vodena pumpa, pk-kajs, spaner pk-kajsa, rolne oba kajsa i ruke izadju negde oko 250€! Uz to dobijate naravno garanciju na delove i racun, stare delove vam ostavljamo u gepek da ne bih bilo nesporazuma!''

Sta cu vise? :D

Mali servis se krece oko 10.000 din, zavisi od vrste ulja i filtera.

Znaci,sto se mene tice,problem oko servisa je resen :)

Cak ce da ostane i kusur, da zenu teram na godisnji servis kod frizera :D

Pozdrav :D