Autor Tema: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??  (Pročitano 12966 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GohuZapočeo temu

Odg: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??
« Odgovor #15 poslato: 29. Jun, 2015. 09:28 »
cao,

nista onda.. prva stanica mi je da proverim stanje diskova.. pa po mogucnosti da ih obradim opet ako su malko krivi..

ima li neko preporuku gde to mogu da uradim, a da ne moram ja da skidam tockove i nosim diskove na obradu..

poz,
Goran
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

Van mreže Beli82

« Odgovor #16 poslato: 29. Jun, 2015. 09:46 »
Stavljaj nove diskove ako su krivi ili potrošeni! Kakva crna obrada diskova...nisu ovi današnji diskovi za obradu već samo za đubre, čim pokažu malo veći ris ili se pokrive. Nemojte se zezati sa takvim stvarima ako ne znate šta može da napravi disk kada pukne u vožnji. Ovi današnji diskovi su em tanji od onih starih koje su nekadašnje prave fabrike pravile, em nemaju Č od čelika u sebi pa su zato mekani ko kačkavalj i krive se i troše kao blesavi. To ti je trend potrošačkog društva...čim počne da zeza-bacaš u đubre i kupuješ novo, popravke nema. Male su to pare da bi glavu stavljao na kocku...prekontroliši ceo kočioni sklop-diskove, cilindre, pločice,...i stavljaj novo šta treba da se menja.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #17 poslato: 29. Jun, 2015. 09:47 »
ali novi su, nema 3 meseca puna  wac1

Van mreže Beli82

« Odgovor #18 poslato: 29. Jun, 2015. 09:49 »
Pa ako si sačuvao račun-pravac servis i na reklamaciju, ukoliko se pokaže da su diskovi krivi. Ali obradu zaboravi. Ako se oni tako lako krive, zamisli kako bi tek lako pukli posle obrade(ne daj Bože). Ili menjaj dobavljača delova, ili servis. Ako servis ne može da nađe problem-menjaj ga.

EDIT:
E,da , jesi li menjao pločice zajedno sa diskovima ili ne?

Van mreže Neba

« Odgovor #19 poslato: 29. Jun, 2015. 09:54 »
1. криви дискови, усљед лошег квалитета или непажње у експлоатацији (нпр. одеш да опереш ауто а кочнице су вреле усљед дуге и захтјевне вожње, или нпр. налетиш на бару врелих кочница пар пута и ћао).

Ово може да се догоди само неквалитетним дисковима или евентуалном намерном екстремном експлоатисању кочница па кроз дубоку воду и то много пута узастопце.
Нису дискови од чоколаде па да се отопе... Пре појаве проблема код мене прешао сам 40000км на истом аутомобилу истим стилом вожње све исто и никакав проблем није био... Кад су се истањили урадио сам замену и игранка је почела...

У 99% случајева обрада дискова одложи проблем за ~1000км...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #20 poslato: 29. Jun, 2015. 10:10 »
menjao sam i diskove i plocice zajedno ali.. bacio sam racun SOM  hearcut

nema druge, opet na zamenu.. thhh

Van mreže Beli82

« Odgovor #21 poslato: 29. Jun, 2015. 10:12 »
Pa nemoj odmah kupovati bez kontrole. Idi u servis da pogledaju i diskove, i pločice, i cilindre za svaki slučaj, možda nisu diskovi 100% krivac. Koje si diskove i pločice uzimao?

« Odgovor #22 poslato: 29. Jun, 2015. 13:53 »
@beli82
u Lav autu sam menjao sve, zaboravio sam koju marku diskova i plocica su mi stavili.. ali sam siguran da nisu najjeftinije.. nikada ne uzimam jeftino.. neku zlatnu sredinu ganjam...

@mihajloalasp

Ove su cene skroz ok... nije strasno... gde si gledao, u nekoj radnji generalno ili...

Oticicu do Lav auta opet, da reklamiram bez racuna diskove  =)) pa posto nece da mi prodje onda cu da ih nateram da ustanove sta je problem.. da znam tacno.. generalno mi ne smeta.. jer po gradu nikada ne kocim naglo jer ne vozim tako brzo ali za autput  :'(

poz,
Gohu

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #23 poslato: 29. Jun, 2015. 14:00 »
Delphi imaš u EuroAuto, a TRW i Remsa drže Delmax i Euro07. Ima i još jeftinijih delova, ali ja nisam za to, pogotovo što su kočnice u pitanju :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Turbo

« Odgovor #24 poslato: 29. Jun, 2015. 14:52 »
+1, obrađivao na A5, potrajalo metar dana i onda novi diskovi. Ovo krivljenje sa barom i kočenjem mi deluje nerealno.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #25 poslato: 29. Jun, 2015. 22:13 »
I još nešto da dodam, ja recimo na Favoritu imam ITN diskove, čisti kinezi, da ih ne ureknem već 30.000 km ih gazim u kompletu sa Delphi pločicama bez ikakvog problema (doduše je se vozim penzionerski - štek mod :D ). Mada sam tad zamenio gumice na čeljustima, klizače (koji imaju uticaj na to da li će diskovi da se deformišu brzo) itd. Tako da ne mora da znači da su made in china delovi loši :)

Van mreže jevtta

« Odgovor #26 poslato: 30. Jun, 2015. 00:42 »
Drugari,

ajde da stavimo tacku na ovo:

Fabija i Vw Polo nemaju problem sa diskovima nego sa glavcinom. Ona kada se iskrivi mozete da menjate nekoliko razlicitih proizvodjaca diskova i svaki ce vam se iskriviti za 3000-8000km. Glavcina je problem, ona je kod ovih modela problematicna. Jos niko ne zna kako, ali kada se skinu fabricki ili neki diskovi kod kojih nije nista treslo (kod kojih je to leglo kako treba) nakon zamene u 90% slucajeva naredni diskovi tresu.
Znaci nije bitno da li su diskovi ATE,TRW,LPR,Delfi,kinezi mozete staviti koje hocete GLAVCINA PRAVI PROBLEM. Uzmite testirajte glavcinu i videcete da je ona kriva.
Znaci Skoda Favorit nema problem i moze da stavi bilo koji disk ali Fabija i vozila sa tim sklopom imaju problem.

Znaci kada pocne da trese, proverite diskove to je prvo ali ne bacajte novac na novi set dok ne proverite Glavcinu. Retki su servisi koji to mogu da urade ali garantujem vam da ce naredni diskovi da tresu nakon 6000km ako je ona kriva.

Molim vas da sa ovim pausalnim izjavama koji su diskovi dobri koji ne, prestanemo. ATE je najbolji i najtezi posle idu svi ostali. Naravno podbrendovi i kinezi su na kraju i po trajanju i po drugim performansama.

Pozdrav... bravo2

Van mreže ИгоР

« Odgovor #27 poslato: 30. Jun, 2015. 10:48 »
As I was saying.. bravo2

Van mreže Neba

« Odgovor #28 poslato: 30. Jun, 2015. 10:53 »
@Jevtta

Da li zamena glavcine resava problem?

p.s. Glavcina i lezaj su jedan deo kod Fabije MKI ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #29 poslato: 30. Jun, 2015. 12:52 »
Nije problem glavčina, nego korozija koja ostane na njoj nakon skidanja starog diska :) Glavčina ne može da se iskrivi sama od sebe, osim ako auto nije udaren (mada je pitanje da li i tada može da se iskrivi). Korozija mora da se skine pre montiranja diskova, inače je veliko odstupanje kad se namontira novi disk...