ŠKODA Octavia > OCTAVIA 2004-2013

Climatronic - Problem

(1/10) > >>

mikan89:
Climatronic nece uvek da se upali....ako sam se dobro izrazio...
Radi normalno u početku, kada se ugasi i ponovo upali klapne odvajaju ali ventilator ne startuje...ostavim ga tako, posle 15-ak minuta se upali.
Moguće da ja ne znam sistem rada.

https://www.youtube.com/watch?v=17CYAZ8IpG8
Čemu služi ova radnja?
Hvala unapred.

bugarin:
climatronic ima sakrivene opcije kao i kod VW-a.

ovo sto si ti nasao su kontrolne vrednosti brzine, temp rashladne tecnosti, obrtaja itd. 18 na levom ekranu oznacava tu grupu vrednosti, a broj na desnom ekranu tacno odrednjenu stavku. naravno vrednosti krecu od 00 pa do XY u zavisnosti od opreme vozila. preko climatronica tako mogu da se ispitaju neki parametri a da se auto uopste ne povezuje na dijagnostiku: pritisak u pumpi, turbini, pritisak u kompresoru klime, temperature motora, rashaldne tecnosti, pritisak freona itd itd itd. samo treba imati sifrarnik :) tj spisak kodova i vrednosti.

a sad nazad na tvoj problem.

meni se slicno desavalo. ponekad se kompresor ukljuci, ponekad ne. nevezano za to da li je auto topao ili ne. kod tebe moguce da je senzor neki u pitanju. opet, ispod odredjene temeprature klima se nece aktivirati zbog zastite kompresora i sistema.

najbolje zakaciti na dijagnostiku  :(

mikan89:
Ne znam da li kompresor ima veze sa ventilatorom...
Ventilator nije hteo da startuje...ja sam podesio da greje, hladno je napolju...zamaglila stakla...nisam mogao da vozim. Zeznuta situacija.  :-X

bugarin:
klimatronik ti stoji na AUTO ili na manual?
ukljucen taster za odmagljivanje soferke ili ne?
ukljucena recirkulacija ili ne?

mnogo ima varijanti i kombinacija  :(

mikan89:
Sve je isprobano...i AUTO i ECON, i manuel...nece da se ukljuci...i npr ostavim na AUTO i posle 10 minuta se upali, duva dok ne ugasim...kad treba opet da upalim nece.
Probao i da menjam temperaturu...nista se ne desava...pojeo sam se kao mlad mesec sinoc... wall1 spkloud

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju