ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

senzori za praćenje pritiska u pneumaticima

(1/12) > >>

batke:
Zna li neko koliko je vremena potrebno da senzori za praćenje pritiska u pneumaticima reaguju i daju signal da je pneumatik ispustio?

adamGT:
Da li si siguran da imas senzore u gumama?

sent from 3310

batke:
Elegance oprema ima senzore. Siguran sam zato što su mi jednom javili smanjenje pritiska. Prošle godine sam podesio senzore na pritisak u gumama sa pritiskom iz salona, konj. Auto u salonu uvek ima nešto veći pritisak u gumama nego što bi trebalo zbog stajanja na jednom mestu. Odem pred zimu kod drugara da zamenim letnje gume zimskim i u povratku sa Medaka senzor zadnjeg levog točka je prijavio manji pritisak nego što je podešen, ali tek na Gazeli. Pomislio sam da su majstori nešto zeznuli, na prvom zgodnom mestu stanem i pogledam gume sa kojima je bilo sve u redu. Onda ukapiram da je prvo trebalo da izjednačim pritisak u svim gumama pa tek onda da senzorima zadam repernu vrednost, pametnjaković.

Danas me žena zove i kaže da je u Zemunu preticala kamion i naslonila se na ivičnjak, ništa nije primetila dok joj neki lik na Čukarici nije trubio i pokazao da je guma ispustila (imajte razumevanja žensko je pa ne zna da nešto nije u redu i pored šuma ispumpane gume i to zadnje leve - baksuzne). Senzori nisu pokazali ništa. S toga je i moje pitanje koliko vremena odnosno km im je potrebno da reaguju.

Jedino što mi pada na pamet da sam ih skučajno isključio.

voyager:
Nema posebne senzore, uporedjuju se podaci sa abs senzora ako se dobro secam pa se alarmira ako se neki tocak okrece brze... Ovo je naravno uprošćeno rečeno.

Kad sam ja isekao gumu na asfaltu obradjenom za krpljenje rupe, sistem se oglasio posle 200-300m. A guma je ispustila dusu u narednih 500m.

batke:
Znači da je najverovatnije da sam neto slučajno isključio pošto nije bilo žute upozoravajuće lampice da signalizira da je guma ispustila dušu. Ostaje mi da sa zebnjom sačekam ženu da dođe sa posla na rezervnoj gumi i pregledam stanje felne i gume. Aj nek mi je bog upomoć.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju