Razno > Auto Moto Forum
Presretač. Iskustva, tablice, auto?
voyager:
Nisam bassiguran za ovaj tvoj metod jer ispada da tolerisu 20% prekoracenja.
Mislim da ce ako hoce (moraju) pisati kaznu za svako prekoracenje brzine +10% na dozvoljenu brzinu. Npr. 55, 88, 132 km/h i sl. Kod Kladova su me snimili sa 89km/h (pustali mi snimak) i platio sam kaznu. Nisu hteli ni pod razno da cuju da se "dogovorimo" jer su imali onaj sistem sa arhiviranhem snimka koji ne mogu da poniste. Dalje, dva puta me je hvatao radar na autoputu kada sam na srecu vozio na tempomatu 160km/h. U oba slucaja su izmerili identicnih 157km/h!
Svesno vozim 160km/h jer je za to kazna 5000din bez poena a ako se plati u roku od osam dana onda je duplo manje. To mogu sebi da priustim... Takođe, mislim da presretači ne diraju za brzine do 160km/h na autoputu upravo zbog toga što su to relativno male kazne a oni jure veće prekršaje. Uostalom, nisam čuo da je nekog presretač jurio zato što je vozio 150km/h...
Ja sam imao jedan susret sa presretačem kad su me snimili sa 189km/h. U pitanju je bio crni S4. Ne bih o tome kako sam to rešio...
Po meni, do 160km/h je sigurna zona za izbegavanje presretaca. Preko toga je sve lutrija pa je samo pitanje kako vas hoce u igrama na srecu.
Markkoni:
Evo jedna slika od preksinoc... :)
Uglavnom BMW 5 i Audi A6. Mene su nahvatali u ponoc, sto je najgore znam koja kola presrecu po Beogradu nego sam za ovaj istripovao da je 7ica. Krenuli iza mene i priblizavali se sve vise i vise. Ja gas, oni tako za mnom i jbg. :) Upecali ne na 128 kmh pored Arene.
Rekose kazna 6-20.000 din., 3 boda, i dozvola mesec dana, ali navodno za ovo poslednje moze da se nagodi.
Sent from my SM-N910C
mirkuk38:
U Estoniji me uhvatio presretač i puštali mi snimak u njihovim kolima, ali su skinuli 10% sa njihove izmerene brzine i tek tu cifru su napisali u prijavi - i to su mi objasnili kako moraju zbog tolerancije (moguće greške) radara. Istu informaciju sam dobio da to rade i kod nas... skinu 10% sa izmerene brzine, i tek tu vredost sud priznaje.
Moramo da savatamo nekoga ko radi u saobraćajnoj policiji pa da saznamo iz prve ruke.
@Markkoni, barem imaš čepiran auto :P.
@Voyager, šalji info na PM !!!
Markkoni:
Pa bas sam sa pumpe na Trosarini krenuo :)
Pokusacu da se raspitam za to koje brzine tolerisu na AP bez zaustavljanja.
Sent from my iPhone
batke:
Meni je pandur, koga sam pokupio kod Batočine na naplatnoj rampi, rekao da tolerišu do 150 km/h. Da li je to brzina po brzinomeru ili GPS-u ili možda po radaru ne znam. Znam samo da su mene zaustavili audiem A8 4.2 tfsi i da mi je rekao da su me snimili na 167 km/h ida sam još ubrzavao. Bilo je tu i preko 200... tako da ne znam koja je brzina po GPS-u za tolerisanje. Pretpostavljam da tolerišu 150 km/h po brzinomeru što je prekoračenje ispod 30 km/h koje tpredstavlja nasilničku vožnju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju