Не бих се сложио за то трошење кад је GY у питању

Немам искуства, али имам информације од свог (врхунског) вулканизера - гледао сам и ја нове гуме за очев аутомобил, идентична димензија као што теби треба и избор свео баш на GY vs Dunlop (одличне на тестовима, цијена по комаду мање од 200дин/3КМ разлике)...пошто на свом ауту возим Dunlop љетње а на друга два породична имамо Dunlop зимске и одлично искуство, само ме онај црвић тјерао да нађем добар разлог зашто бих узео GY јер ме је мало копкало то што је газда тј. "тата" у тој причи ипак GY, значи нема шансе да други бренд у власништву може бити много бољи него матични (неки конкретан модел у конкретној диманзији и одређеној категорији - да, али генерално на свим пољима не смије бити разлике)

Поведем се ја том логиком, питам за савјет и добијем овакав одговор - јако сличне гуме, јако добре, GY је за нијансу умјеренији док Dunlop има за длаку спортскију ноту и коју год да узмем - супер избор! Наравно да ми то није помогло па питам за једини преостали параметар - трошење, у пракси (не на тестовима) и каже ми човјек да се GY слабије троши него Dunlop, више је eco гума

Тако одлучих да га пробам јер је ипак мало боље пласиран на
овом ADAC тесту из 2015. (ево и оцјена за трошење иста као Conti а боља него Dunlop и Hankook који си помињао)

Нисам још купио и монтирао тако да немам шта да кажем из праксе

По питању Hankook-а, слажем се да није без разлога то што их BMW и Mercedes стављају као фабричку уградњу. Добри су Кореанци, све бољи...искуство у мотоспорту им доноси само напредак

Најновија touring гума разбила
на тесту ове године у димензији 205/55 R16 
Међутим ни она ни Ventus Prime 2 не постоје у 14" диманзији, а она коју си навео на списку у првој поруци је ипак нешто нижа категорија и у конкретној 185/60 R14 димензији има различите европске ознаке у T и H индексу...као што рекох, ја бих је прескочио поред GY/Dunlop/Conti, али то су неке личне преференције

Види шта те колико кошта, шта лакше можеш да набавиш па одлучи! Са срећом, надам се да сам колико толико помогао

P.S. После слања поруке видим да си и ти дао линк за тест