Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
skodaforum.RS
»
ŠKODA forumi
»
Motor Menjač
»
Cudan zvuk kod dodavanja i pustanja gasa
Dole
Autor
Tema: Cudan zvuk kod dodavanja i pustanja gasa (Pročitano 28150 puta)
0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
AlmostClever
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
1
Cudan zvuk kod dodavanja i pustanja gasa
«
poslato:
17. Apr, 2016. 19:32 »
Pozdrav,
Izvinjavam se ako otvaram novu temu
, ali mozda mi neko od vas moze pomoci. Vozim Octaviu 1.9TDI i kad naglo dodam gas preko 2500 obrtaja i pustim, veoma kratko dok auto usporava i smanjuje broj obrtaja, cuje mi se nekakav zvuk kao grebanje metal o metal ili kao da nesto "melje" pod haubom. Ne desava se u leru, nego samo u voznji, zvuk se cuje bez obzira da li prebacivao iz nize u visu brzini, ili testirao bez kvacila.
Vozi: 1.9TDI 66 kW
AlmostClever
Registrovan
L&K ugled:
1
Odg: Cudan zvuk kod dodavanja i pustanja gasa
«
Odgovor #1 poslato:
17. Apr, 2016. 20:00 »
Pardon, mislio sam "ako otvaram staru/zatvorenu temu". Sad moze
.
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 89
L&K ugled:
15
«
Odgovor #2 poslato:
17. Apr, 2016. 23:57 »
Meni se cini da to moze imati veze sa krstovima na poluosovinama
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
AlmostClever
Registrovan
L&K ugled:
1
«
Odgovor #3 poslato:
18. Apr, 2016. 20:35 »
Zvuk je slican kao na klipu za turbinu(pocinje od 6. sek.), ali dosta blazi i ne javlja se u leru.
https://www.youtube.com/watch?v=gUUd9hdt_nA
stg44
Style
Like ukupno: 3
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
15. Jun, 2017. 07:47 »
Pozdrav, dali si riješio ovaj problem? Slično auto i model (A5 77KW) , cuje se kao grebanje pri oduzimanju gasa ili prebacivanju brzina (nema veze sa brzinama, kvaka je da prisisnem papučicu kvacila i tada se cuje).
Posebno izraženo kada idem uz veci uspon u III brzini i moram usporavati i naglo dodavati i oduzimati gas.
Ne javlja se u leru.
Čitam da bi mogao biti homokinetički zglob, cuje se sa lijeve strane u pravcu volana, ranije sam imao osjećaj da nešto pucketa kada u manjim brzinama skrećem u stranu.
«
Poslednja izmena: 15. Jun, 2017. 07:56 stg44
»
Vozi: Octavia A7 81KW
Joca TDI
RallyeSport
L&K ugled:
-3
«
Odgovor #5 poslato:
15. Jun, 2017. 09:26 »
Ne mogu baš najbolje da definišem zvuk preko snimka... ili pušta vazduh na nekom crevu ili je turbina u pitanju. Naravno početi prvo sa proverom creva...
stg44
Style
Like ukupno: 3
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
15. Jun, 2017. 12:10 »
Dobio sam sugestiju da moze biti neko crijevo koje povezuje turbinu i EGR ventil? Jer se javlja pri naglom opterecenu vozila i rasterecenju, dakle kad se dodaje i pusta gas.
Vozi: Octavia A7 81KW
Jovan1991
Style
Like ukupno: 4
L&K ugled:
1
«
Odgovor #7 poslato:
04. Dec, 2023. 01:09 »
Zdravo, ako moze pomoc... Nocas sa posla krecem i dodam gas pustim gas cuje se u orednjem lijevom tocku kao da nesto kratko lupi ali nije zvuk kao metal od metal... Narocito u manjim obrtajima motora i narocito je izrazeno u manjoj brzini tipa prva druga brzina... Nakon sto motor postigne radnu temperaturu to prestane... Sta moze biti uzrok? Hvala unaprijet na odgovoru... U pitanju je skoda oktavija limuzina 1,9 77 kw 2006 god...
Vozi: Skoda oktavia 1,9 tdi 77kw
nightrider
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
3
«
Odgovor #8 poslato:
05. Dec, 2023. 14:28 »
Nesto vezano za trap verovatno ne bi prestalo kada se zagreje.
Ono sto moze biti podmuklo sitno lupkanje je lezaj na poluosovini i homokimeticki i onaj do menjaca,
a mozda prestane kada se zagreje.
Ali ako jace lupi i tup je zvuk onda vrv nije ni to.
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 89
L&K ugled:
15
«
Odgovor #9 poslato:
05. Dec, 2023. 16:28 »
krckanje pri zakretanju levo desno je karakteristicno za spoljasnji homokineticki zglob, ali to je bas kad je definitivno propao. U pocetku, kad pocne da se javlja luft u kanalicima kuglica javlja se tup udarac pri promenama brzina, narocito pri malim brzina i pri zaustavljanju ili kretanju iz mesta. Kad se motor zagreje, zagreju se i kuglice od trenja, pa se rasire, bolje se zaglavljuju, pa onda tog udarca nema ili se manje primecuje.
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Hipoksija92
Registrovan
L&K ugled:
0
«
Odgovor #10 poslato:
21. Sep, 2024. 13:54 »
Pozz ekipa,
Imam isti problem sa brujanjem i zujanjem u kabini auta, skoda je 1.9 77kw octavia. Sav trap pregledan, motorni prostor. Pri dodavanju gasa na 2500rpm se cuje zujanje i brujanje u prostoru gdje je kaseta, iza nje. Uz brdo kad idem cuje se cak i malo jace, jer je auto vjv pod vecim opterecenjem. Slomih se a nmg da nadjem razlog, jedino mi ostaje da kompet tablu skinem i da vidim, a to je velika zajebancija.
Vozi: Skoda Octavia 1.9
Gore