ŠKODA forumi > Motor Menjač
Kako se ponasa 1.2TSI vs 1.9TDI(105ks)?
tasa:
Aj sad jedno pitanjce za vas koji vozite 1.2tsi, cisto da mi date jednu paralelu. Probao sam taj 1.2 i lepo ide, al nisam imao prilike da probam na terenu. Da preformulisem, da li je neko pre tog 1.2 mozda imao 1.9tdi, i da li je isao na put tipa ibarksa, rudnik, valjevo npr. i kad su kola pod teretom, 4oro + stvari, kako se ponasa 1.2 vs 1.9(105ks)?! Znaci interesuju me licna iskustva, a ne tablice itd....
poz.
aleksandarzlatic:
Ja vozim 1.2TSI 86HP a u firmi sam vozio i vozim i svasta drugo od vecih motora, ne znam kako ide taj 1,9 ali mogu ti reci da 1.2 TSI uz Rudnik ide sasvim lepo i konstantno, naravno ako te neko ne zaustavi, izlazio sam par puta sa 100-110km/h - zena nije dopustala vise zbog dece :)
Ali, ako te neko uspori nemoj ocekivati da ces spustiti u manju brzinu i potegnuti jer je motor ipak mali, ali sasvim lepo se ponasa, dobar je za preticanje jednog po jednog auta (a ne kolone vozila!!), tako da mozes biti sasvim zadovoljan.
Potrosnja na Ibarskoj 4,3 lit/100km sto je odlicno??
Ako zelis, mozes mi se uvek javiti da probas moju O3...
tasa:
Bas me interesuje kako se nosi sa tom karoserijom, jer ipak to je sigurno 1200kg, a zapremina mala, pa elasticnost, jel mora stalno manja pa gas. sa benzincima sam ispao iz forme, ovo sad sto vozim ne zahteva neka cesta saltanja, nego gas i peglaj 8)
Peja:
Ako poredis generacijski iste Skodilake, u eri 1.9 TDI motora, 1.2 TSI su se raspadali vec na 20.000 km bez ikakve sanse za trajnim resenjem problema.
Ako poredis sadasnje 1.2 TSI i 1.9 TDI, poredis generacijski razlicite tehnologije.
U oba slucaja porede se babe i zabe.
Markkoni:
Ja nisam cuo ni za jedan 1.2 TSI da se raspao. Cuo sam za problem sa istezanjem lanca sto je resavano u garanciji, ali da se auto raspao stvarno nikada nisam cuo.
Sent from my iPhone
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju