ŠKODA forumi > Motor Menjač
Kako se ponasa 1.2TSI vs 1.9TDI(105ks)?
ИгоР:
На тему: поређење та два мотора је апсурд.
Извињавам се такође.
zare:
--- Citat: Markkoni 23. Apr, 2016. 01:27 ---Ja nisam cuo ni za jedan 1.2 TSI da se raspao. Cuo sam za problem sa istezanjem lanca sto je resavano u garanciji, ali da se auto raspao stvarno nikada nisam cuo.
--- Kraj citata ---
Imas celu temu o tome kako je "resavano" istezanje lanca :).
nikola indjija:
Moj 1.2tsi ima 35000km ide isto kao i prvi dan :)
zix:
Ja imam 1.2 TSI sa 105KS na 1380kg Yetija iz 2012.godine i 37000km. Nisam imao do sada nikakvih problema. Menjač je sa 6 brzina, ide bez problema 160km/h kao lađa. Proklizava u 1. i 2. brzini kada se nagazi. Uz Bubanj potok ide šestom brzinom sasvim ok. Za preticanja uz Bubanj potok ipak preporučujem 4. brzinu preko 3500 o/min. Potrošnja na magistralnom putu <6l, na autoputu 7.4 u gradu 9l. Probao sam golfa V, sa 1.9tdi i nisam oduševljen. Vozio sam se u oktaviji sa jačim 1.9 TDI i mogu reći da ona ide kao 1.2 TSI 105KS.
tasa:
--- Citat: Peja 23. Apr, 2016. 00:22 ---Ako poredis generacijski iste Skodilake, u eri 1.9 TDI motora, 1.2 TSI su se raspadali vec na 20.000 km bez ikakve sanse za trajnim resenjem problema.
Ako poredis sadasnje 1.2 TSI i 1.9 TDI, poredis generacijski razlicite tehnologije.
U oba slucaja porede se babe i zabe.
--- Kraj citata ---
Nisu babe i zabe, vec poredim iskustva kako se ponasaju jedan i drugi pod opterecenjem, i uopste me ne interesuje generacijski i ne idem u sitna crevca, kao sto sam gore napisao, samo licna iskustva, i ne uporedjujem za trke itd.... nemojte mesati teze, ovo pitam iz cisto prakticnih razloga..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju