Autor Tema: ID trakice, Škoda Forum  (Pročitano 1657 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandarzlatic

Odg: ID trakice, Škoda Forum
« Odgovor #45 poslato: 31. Maj, 2016. 12:24 »
Meni se taj logo baš sviđa, Fabia mu daje pravu meru.
Pozdrav
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #46 poslato: 31. Maj, 2016. 17:31 »
meni dve

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #47 poslato: 01. Jun, 2016. 08:27 »
I još jednom da naglasim, ova inicijativa je striktno Zlatićeva i moja.. forum, odn. Peđa nisu uključeni, osim što su aminovali ideju i dozvolili da se koristi idejno grafičko rešenje (logo).

Trakice nisu ni u kom slučaju obavezne za kupiti niti uslov za bilo šta. Pravljene su za nošenje na skupovima kako bi škoda skupovi malo dobili na ozbiljnosti a članovi se lakše i bolje prepoznali.

Sva pitanja na ovu temu ili ovdei ili Zlatiću i meni na PM.

Pozzzzz

« Odgovor #48 poslato: 01. Jun, 2016. 09:05 »
Obzirom na neke prozivke o vlasnistvu logotipa i o tome ko ga je radio, kreirao, dizajnirao, moram da NAGLASIM da logotip pripada naruciocu/vlasniku istog a ne dizajneru koji ga je prodao/uradio dzaba/pokloni, tj. preneo u vlasnistvo NARUCIOCU.
Dakle, logotip Skoda foruma pripada skodaforum.rs sajtu koji je u vlasnistvu Pedje, a samim tim i logotip je u vlasnistvu Pedje koji jedini ima pravo ustupanja logotipa trecim licima na koriscenje.
Pedja takodje ima i pravo prodaje prava na koriscenje, tj. licenciranje istog, sto u slucaju sa svim mojim dosadasnjim stampama nije bio slucaj.
Da podsetim koje su to moje stampe:
- Avala skup 2015 - Zahvalnice i diplome - GRATIS STAMPA
- Kragujevac skup 5. jun 2016 - Zahvalnice i diplome - BICE GRATIS STAMPA
- ID kartice - BICE GRATIS STAMPA
- ID trakice - mirkuk38 finansira stampu malog tiraza, cena 250 din, ko hoce neka uzme, ko nece ne mora, ovo je moja i njegova IDEJA u cilju promovisanja foruma i dizanja narenih skupova na visi nivo, ideja je slabo podrzana od administratora Pedje koji ocigledno u njoj ne vidi svoj komercijalni deo
- servisne knjizice, radjene na inicijativu nekih clanova, takodje stavljen logo foruma, okacene slike pre stampem niko nije imao primedbi na logo i slicno - cena 400 din komad, jer se radi na komad, odstampano svega 6 komada po potrebi, cena je niza nego bilo gde u Beogradu, ko zeli moze da je kupi od mene, niko nije primoran, Pedja nema nista sa njima, ja sam logo dobio dzaba, a ako neko zeli da naplati logo slobodno neka me kontaktira, pa cemo uracunati i tu cenu u cenu servisne knjizice.
NE MOGU DA VERUJEM da kad neko pokaze malo zelje i volje da odradi neke stvari kako treba i da malo animira ostale clanove, uvek se nadje neko da ga u tome sputava i da gleda svoje sitne spostvene interesem recimo DULEFONTANA zbog koda mi je Pedja poslao poruku da ne koristim logo na servisnim knjizicama ubuduce...
Sto se tice mog besplatnog rada, ovo je zadnje sto sam dzaba radio, za skup u Kragujevcu donosim zahvalnicem diplome, ID kartice, i to je to, ubuduce iskljucivo KES PLACANJE ako zelite da imate sve to na skupovima.

Pozdrav svima

Van mreže Peja

« Odgovor #49 poslato: 01. Jun, 2016. 09:25 »
Zlaticu entuzijasti + od mene.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #50 poslato: 01. Jun, 2016. 09:31 »
Ama sve je to ruzno i odvratno, ne mozes da skupis 20 ljudi za nesto sto je smesno jeftino, svi odmah misle koliko zaradjujes,  a niko ne razmislja da sam morao jednom da odem radi dogovora i razgledanja trakica, drugi put da uzmem 1 uzorak i treci put cu da idem da pokupim trakice, koliko je to goriva, da uzmemo minimum 900 dinara???
Ja ne mogu da verujem kakvi su ljudi, niko nece da pomeri svoju zadnjicu a hoce da kuka za cenu, ta cena mozda pokriva troskove izrade, a ako se desi pa se najavi vise ljudi, cena moze biti i niza jer ja na ovakvim stvarima ne zaradjujem sto sam valjda i pokazao sa svojim dosadasnjim angazovanjem na forumu.
Ne mogu da verujem koliko ima sitnosopstvenih interesa ovde...
Stvarno sam POVREDJEN, ja od foruma nemam zaradu

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #51 poslato: 01. Jun, 2016. 09:42 »
Kolega Zlatiću, u pravu ste za sve i ja Vas podržavam 100% u nameri da se nešto uradi i poboljša u vidu komercijalnih proizvoda. Znam da ste sad razočarani i besni, verujem da bih se i ja isto tako osećao...

Što se tiče logoa foruma, nemam pravo da komentarišem, jer sam relativno nov na forumu i klubu, pa nisam upućen u detalje...ali sećam se da je Vaša ideja pri izradi servisnih knjižica bila da na iste ide slika modela za koji se ista i pravi, pa ste na ideju kolege Kliska usvojili njegov predlog...Možda ničega ovog nebi bilo, da ste poslušali sebe i svoju prvobitnu ideju...

U svakom slučaju, želim da Vas zamolim, u svoje ime i ime pravih ljubitelja Škode i ovog foruma, da pređete preko svega i nastavite sa pomaganjem Škoda foruma, u skladu sa Vašim mogućnostima... bravo2
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

« Odgovor #52 poslato: 01. Jun, 2016. 09:45 »
Hvala na podrsci.
Izvinite ako sam bio ostar ali stvarno sam povredjen jer me prozivaju ljudi koji nisu aktivni ali vole da pljuju...
Nikoga nisam primorao, samo iznosim ideje i realizujem, svoje vreme nisam jos nigde naplatio... jer imam od cega da zivim i bez toga da zaradjujem na forumu.

Pozdrav

Van mreže Peja

« Odgovor #53 poslato: 01. Jun, 2016. 09:52 »
Ako logo nije registrovan-zasticen autorskim pravima moze se koristiti isti bez ikakvih pravnih prepreka.

Sto se foruma tice, nema sta da se diskutuje, ovaj forum je privatno vlasnstvo i entuzijazam se ne isplati. Samim tim treba "ulagati" sto manje a izvlaciti sto vise informacija, jer se time ti licno ne "ostecujes", a vlasnik foruma svakako ima koristi sa drugih strana, odnosno on je taj koji se treba potruditi oko kvaliteta sadzaja i informacija, sto se ne odnosi samo na moderisanje vec i na pribavljanje drugih prakticno-korisnih informacija.
Da se vratim na entuzijazam, to je nevezano za strukturu vlasnistva foruma, radi se o podneblju i ljudima uopste. Npr. moj entuzijazam se nije "isplatio" na forumu u "vlasnistvu" vise nas (placa se samo hosting, nema reklama, banera i sl., moderisanje je na dobrovoljnoj bazi). Jednostavno je tako.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #54 poslato: 01. Jun, 2016. 09:57 »
Da budem iskren, i ja sam iznenađen malim odzivom za kupovinu trakica i kartica, to je zaista minimalna svota novca...O nekim većim projektima je glupo i razmišljati, kad na ovu cenu ne postoji zainteresovanost...
Zato sam i pohvalio Škoda klub Aleksinac i Bobija, za izradu majica, jer znam koliko je potrebno prvenstveno vremena, ne toliko novca, da se sve to pripremi i odradi...Oni su mali klub, ali imaju lepe ideje i svaka im čast na tome..

A šta bi se desilo, da ponudite recimo majice po ceni od 800-900 dinara, neću ni da pomišljam...iako bi to na neki način bilo oduženje ovom forumu i finansijska podrška klubu, verujem da bi bilo veoma malo zainteresovanih...Pošto nemamo godišnju članarinu kao drugi forumi i udruženja, to bi bio neki vid pomoći...

Ali... wac1

Na mreži zare

« Odgovor #55 poslato: 01. Jun, 2016. 10:24 »
Ja nisam iznenadjen. I siguran sam da se ne radi o novcu. Shvatite kako hocete, ljudi jednostavno nemaju vremena ni za mnogo vaznije stvari, zivi se mnogo brzo, bez slobodnog vremena i bas ce da se potresaju zbog kanapcica oko vrata i tamo nekog skupa.

Ja ceo maj i jun cekam lepo vreme da tih dana uzmem odmor kako bi se bavio nekim stvarima koje volim i koje su mi (zadnjih godinu-dve) neprocenjivo vazne i neophodne za zdravlje. Niti me interesuju id kartice niti se potresam sto zbog toga necu doci na godisnji skup koji mi je na 2 km od kuce. Ako uspem da dodjem odlicno (prosetam sa detetom i dzukcem  :B=)), ako ne dodjem ne dolazim jer radim meni vaznije stvari.
Mada je dzukac opasan po skup. Moze da pojede mnogo rostilja  :B=) :B=).

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #56 poslato: 01. Jun, 2016. 10:31 »
Nije ti dobro razmišljanje druže...ako te boli ona stvar za skup i forum uopšte, onda nemoj ni da gledaš šta se piše na istom  wac1

Na mreži zare

« Odgovor #57 poslato: 01. Jun, 2016. 10:48 »
Kada porastes jednog dana mozda i shvatis sta sam hteo da kazem ;).

Van mreže ugi85

« Odgovor #58 poslato: 01. Jun, 2016. 10:54 »
@aleksandarzlatic, + i od mene za entuzijazam. :bravo: Mislim da kad bi svako davao svoj doprinos zajednici u svojoj oblasti znanja i rada mozda bi se kao drustvo pomerili sa tacke na kojoj se nalazimo.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže IGOR 955

« Odgovor #59 poslato: 01. Jun, 2016. 11:00 »
Ja radim po 12 sati dnevno, po 6 dana u nedelji...Ženu i decu viđam samo kad spavaju...Jedini slobodan dan mi je ta nedelja

Ali ako se čovek lepo organizuje, sve može da se stigne. Nije skup u Kragujevcu najavljen juče, nego pre mesec dana, tako da je bilo vremena za organizaciju slobodnog vremena...

Ako već gledaš da iskoristiš svaki slobodan trenutak, onda ga nemoj provoditi ispred monitora  :B=)

Jednom davno reče neko pametan : Ko hoće - naći će način, ko neće - naći će razlog  hearcut