ŠKODA Octavia > OCTAVIA 2004-2013
Ugradnja elektropodizača prozora - Octavia A5 (Pitanja i dileme)
(1/1)
nemacx:
Nedostatak ove moje Ambiente verzije jesu i ti elektropodizači. Interesuje me kako, gde, šta?
U ovoj temi već nemam nikako uspeha, raspitivao sam se po Srbiji i govore mi sad o cifri od oko 100 i kusur evra za njih. Da li ja to mogu sam da odradim, kako mogu ili ne mogu, čime, i gde to da odradim kvalitetno?
bugarin:
elaktro podizaci su malo komplikovanija stavka. ako nemas izvedenu instalaciju, trebace ti tusta i tma stvari. od elektro motora, preko tastera i modula (tzv comfort modula), pa do instalacionih zica. izvodljivo je ali iziskuje dosta vremena i novca.
evo cifara koje su meni dali u jednom skodinom servisu pre par godina kada sam se zanosio da stavim eletropodizace u fabiju, pa neka ti budu reper cena za nove delove:
mehanizam podizaca (bez motora) 10.000rsd komad
motor podizaca 7-8.000rsd komad
prekidaci za podizace za vozacevu stranu 2200rsd
prekidac za suvozacku stranu 1500rsd
na sve ovo su mi rekli da treba dodati kontrolni modul, kablazu i radne sate za ugradnju.
u brzoj racunici sam stigao do cifre od 500eura samo za prednja vrata i odustao od ideje :)
opet, sve ovo mozes naci i na otpadima po daleko povoljnijim cenama, a kad se vec sve ovo stavlja, ne bi bilo lose staviti i tapacirunge namenjene modelu sa elektropodizacima.
nemacx:
Hahahaha, pobogu, 500 evra??? Pa nisu od zlata valjda???
Kaži mi samo koja je vajda od toga da ja to ganjam sam sa univerzalnim podizačima? Pošto šaltam malo po netu, našao sam par ljudi, cena se vrti od 100-150e sa ugradnjom, dal' im jednostavno dati pare da to odrade?
Sa univerzalcima ljudi imaju mešovita mišljenja. Nekima drže i dan danas, nekima posle par dana već popustili pa il' su motorići otišli il' stakla, tako da sam malo nevoljan da zaplovim u te vode.
bugarin:
na ovo stvarno nemam odgovor. iskustva sa univerzalcima nemam, ali mislim da za cenu univerzalaca mozes na nekom otpadu da kupis original. mozda koja desetina eura razlike.
podizace ne moras da menjas, samo treba staviti motore (50-70 eura par, polovni).
hakkler:
možda ti je smijëšno..ali ako i za 500eura složiš..dobro si prošao
univerzalci?
zaboravi..octavia je malo kompleksnije složena..za takvo nešto.
Navigacija
[0] Indeks poruka
Idi na punu verziju