Pozdrav svima,auto je Fabia sdi urađen veliki servis na 202000 km u poznatoj firmi ljudi su korektni i ne sumnjam u rad majstora ( set supcastog remena SKF ,vodena pumpa Dolz,spaner mikroremena SKF i mikroremen Bosch) garancija na dijelove 1 god. Desava mi se da na nekih 1500 obrtaja na trenutak veoma blago se cuje zvuk koji asocira na zvuk turbine a nije pistanje niti cviljenje ,u leru se nista ne cuje motor prede kao macka

i zvuk se opet pojavi kada obrtaji padaju npr od 2000 do 1500 .Na kraju mogu rec zvuk se ne pojacava kada pređe tu granicu od 1500 obr.Otisao do majstora ponovo da mu ukazem na to i on skinuo mikroremen da eliminise njega upalili auto i zvuk idalje postoji ,znaci javlja se od zupcastog.Na pitanje sta bi moglo biti kaze da 90 % slucajeva bude sa ovim simptomima i da nije za brigu jer remen je nov i za par kilometara ce biti sve ok ,na pitanje da nije prenategnut remen rekao mi je da nije mogao biti prenategnut jer po fabrickim uputama spaner je nategnut do oznacenog mjesta sto mi je i pokazao kad smo skinuli zastitnu plastiku od remena i to sam prihvatio kao valjan odgovor.
Evo snimak sa youtube neko je imao slican problem samo kod mene je dosta blazi zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=xFZUOsiaiZc.
Da li je neko sa foruma imao identicnih "problema" nakon servisa i sta vi mislite da li ce nestati kako sto mi je jos jedan majstor rekao dok se remen malo rastegne

.
P.S
Zvuk postoji nebitno dali je motor topao ili hladan.
Čak sam na jednom stranom forumu nasao gdje covjek kaze da je uradio puno velikih servisa i da nakon nekoliko kilometara zvuk nestane i da nije za brigu da je sasvim normalno.