Autor Tema: Škoda Octavia 1.8 TSI DSG-7 132Kw- mišljenja poznavaoca i iskustva  (Pročitano 4117 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sinisab1Započeo temu

Poštovanje. Novi sam na forumu pa vas sve pozdravljam.
Uglavnom...planiram da uzmem Škodu oktaviju koja je 1.8 benzin TSI, 2016. godina automatik DSG-7 brzina, 132 kilovata. Automobil je nov, iz salona. Iskreno nikada nisam ni sjeo u oktaviju ali me privukla ponuda, to jeste cijena vozila od 14.000 eura. Vozilo je inače dosta skuplje. Posjeduje solidnu opremu.

Zanimaju me mišljenja ljudi sa foruma koji poznaju ovo auto i ljudi koji voze isto. Moje znanje uopšte o automobilima nije na zavidnom nivou. Ovaj automobil mi odgovara iz razloga što sam porodičan čovjek koji kupuje automobil sa ciljem da ne razmišljam o njemu narednih 150-000 km, a mislim da cu sa ovim to postici.
« Poslednja izmena: 01. Nov, 2016. 11:12 Karlheinz »
  • Vozi: BMW 525d 2001

Van mreže Deki

Odg: Škoda Octavia 1.8 TSI DSG-7 132Kw- mišljenja poznavaoca i iskustva
« Odgovor #1 poslato: 01. Nov, 2016. 10:07 »
Gde to ima 1,8 DSG za 14000€?

Sent from my SM-G935F  

• Vozi: Passat 2.0 TDI

« Odgovor #2 poslato: 01. Nov, 2016. 10:17 »
ima! U Bosni i Hercegovini. U salonu u Banjaluci je oko 15.000 eura, a u federaciji sam nasao za 14.000 eura. Nemaju zvanicno u ponudi, da reklamiraju. Navodno su euro4 motori pa su dosta povoljnije uvezeni. Nema ih mnogo na stanju za prodaju.

Po vama, jel to OK automobil. Planirao sam plin da ugradim ako ga uzmem, ali sam dobio informaciju da moze da se ugradi ali da je skupa ugradnja. Toliko skupa da se ne isplati.

Van mreže Filip

Navodno su euro4 motori

teško, Euro 4 je bio standard još pre 10 godina, ovaj je Euro 6

jel ima nekoliko komada? daj link, gde tačno, neki kontakt, hoću ja da kupim za te pare, samo da registrujem tu na nekog kolegu ako mora tako :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mirkuk38

Koja je godina proizvodnje? Koliko znam, aktuelni modeli su Euro6.

Može plin, jeste skuplji ali se isplati, pogotovo ako se više voziš.

Dobar je to auto, motor proveren, ali mi je to nešto sumnjivo jeftino.. dobro se raspitaj. A dobićeš i ovde dosta sugestija i saveta.

« Odgovor #5 poslato: 01. Nov, 2016. 10:43 »
OK. Hvala Vam. Trebao bih dobiti tačne karakteristike vozila danas putem mail-a. Sve cu dobro da isprovjeravam. Danas cu da pregledam isto vozilo koje je kupio jedan moj sugradjanin. Ono sto jos znam je to da je vozilo bijele boje. Nemaju vise metalik boja. To jeste mana, barem meni. Ali to se rijesi folijama.

« Odgovor #6 poslato: 01. Nov, 2016. 12:31 »
Evo slika koje sam dobio. To je isti model kao taj bijeli koji im je ostao za koji cekam karakteristike.

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 01. Nov, 2016. 13:16 »
A da napraviš probnu vožnju prvo..ako nemaju..bar sa ovim likom koji več ima..a poznaš ga?

Aaaa znaci stigli :)
Jeste EURO4 motor. Neka Iracka firma je narucila cca 60kom za njih dole. Placen avans a isporuka propala. Sada guraju u BiH, SRB isl gdje moze euro 4 da prodje.
Mislim da je Ambition paket sa par dodataka. Cudna je oprema skroz.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

« Odgovor #9 poslato: 01. Nov, 2016. 13:24 »
Naravno. Nisam ja još ništa odlučio. Podrazumjeva se da cu sve da isprovjeravam pa cu da se odlucim. Uglavnom za sad djeluje sve i vise nego dobro. Mislim da je cijena od 27.000...28000 KM (cca14000eura) dobra za taj model. Barem koliko sam se raspitao.

Van mreže ugi85

U zvanicnom cenovniku cena za Octaviu, sa navedenim motorom i menjacem, je 47.099KM. Ispada da je ova ponuda 9000e jeftinija u odnosu na zvanicnu. Zar se EURO 4 motori ne prave vec nekoliko godina?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #11 poslato: 01. Nov, 2016. 13:26 »
Aaaa znaci stigli :)
Jeste EURO4 motor. Neka Iracka firma je narucila cca 60kom za njih dole. Placen avans a isporuka propala. Sada guraju u BiH, SRB isl gdje moze euro 4 da prodje.
Mislim da je Ambition paket sa par dodataka. Cudna je oprema skroz.

Znaci u tom je kvaka. Mislis da je to "to"?
To znaci da su automobili skroz ok samo sto je euro4.
Ima li sta jos zanimljivo a da bih trebao znati?

Van mreže Filip

kako može da bude 1.8 tsi 132 kw Euro 4, šta to ima, odnosno šta nema? wac1 hmmm, da li su došle u Srbiju? :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Ne znam odgovore sve :)
Znam za ovaj slucaj zato sto je bilo price o tome kada sam ja narucivao auteo (polovina jula).
Treba vidjeti opremu ili sl. Po meni je to dobra kupovina.

Nosi tu ponudu iz federacije Vidovicu. Moze se pregovarati. :)
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže dHM

« Odgovor #14 poslato: 01. Nov, 2016. 14:02 »
Pozdrav svima, vec par dana zelim da napisem prvi post i predstavim u garazi moju novu skodu al nikako da stignem. Rijec je upravo o skodi o kakvoj se ovdje prica. U pitanju su auta koja su bila za Alzirsko trziste te su zato E4 norma, meni je objašnjeno da je razlika u katalizatoru i filterima kojima se dobija cistiji ispuh, ostali dijelovi motora su isti. Inace auto je godina proizvodnje 2016., oprema je ambient (koji se u nekim sitnicama razlikuje od naseg amienta) i od znacajnijih stvari ima dodatno: Parking senzore nazad, tempomat, alu felge, sve elektricne podizace, prodne prostirace, dvostranu podlogu u gepeku, zatamljena zadnja stakla i mislim da je to to. Garancija je 4 godine ista kao i kod vozila za nase trziste. Ja sam do sada sa autom presao nepunu 1000km i do sada sam prezadovoljan.  potrosnja na otvorenoj cesti je bila izmedju 6 i 8 po gradu oko 10-11l/100km.
  • Vozi: Skoda O3 1.8tsi 2016