Autor Tema: Škoda Octavia 1.8 TSI DSG-7 132Kw- mišljenja poznavaoca i iskustva  (Pročitano 4133 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sinisab1Započeo temu

Odg: Škoda Octavia 1.8 TSI DSG-7 132Kw- mišljenja poznavaoca i iskustva
« Odgovor #15 poslato: 01. Nov, 2016. 15:05 »
Zvao sam salon u Sarajevu. Kod njih su samo zaposleni mogli da kupe takve skode.
Izgleda da necu imati srece. Kazu da ih vise ne mogu dobiti.
Imali su i volkswagena. Kaze mi gospođa sljedeće... Volkswagen Sharan koji kosta 80.000 KM su prodali za nesto vise od 25.000KM.
Ko je ovdje lud wac1
  • Vozi: BMW 525d 2001

Van mreže nkteam

« Odgovor #16 poslato: 01. Nov, 2016. 17:40 »
Bilo ih je i u Srbiji, i to su vozila koja se iz nekog razloga (valjda zbog afere sa izduvnim gasovima) nisu mogla prodavati u EU. Porsche je organizovao neke aukcije i dileri iz Srbije&BiH (mozda i MK) su pokupovali dosta toga, ali je uglavnom sve kupljeno od strane zaposlenih.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Deki

« Odgovor #17 poslato: 01. Nov, 2016. 18:29 »
Ovo meni treba. Superb mi je s 170KS ali dosta je bilo s dizelom ja bi presao na TSI pogotovo sto je Euro4 (sto manje to bolje)

Sent from my SM-G935F  

• Vozi: Passat 2.0 TDI

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #18 poslato: 01. Nov, 2016. 19:32 »
Meni nesto ne stima ovde, zar za evropska trzista auto ne mora da bude EU homologacije, inace nema uvoza? Ili to u BIH ne vazi, ili se Alzir preselio?
Inace za 14000 € odlicna kupovina.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže ugi85

Prodaju aktuelne modele vozila pa homologacija nije problem. Jedini kriterijum po kome ne mogu prodavati ovaj auto u vecem delu Evrope je klasa emisije izduvnih gasova koja je EURO 4. Kod nas, i u nekim zemljama regiona, je uvoz EURO 4 vozila moguc pa su se dosetili da ih ovde prodaju. Pre bih rekao da EU obavezuje proizvodjace automobila da nova vozila ispunjavaju odredjenu normu emisije izfuvnih gasova ali to se moze zaobici tako sto automobile prave u fabrikama izvan EU.
Meni nije jasno koji genijalac u Skodi je dosao na ideju da u najnoviji stavi dve klase zastarelu tehnologiju i takav auto prodaje u zemlji treceg sveta i koliko misli da ce zaraditi na ovaj nacin hearcut Ovo govori koliko im je zapravo stalo do ekologije.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #20 poslato: 01. Nov, 2016. 21:04 »
Nisam mislio samo na motor, ceo automobil je predmet homologacije; tzv. WVTA approval, to je obavezujuce za EU ako se ne varam.
U sustini, evropska verzija i ta neka alzirska nisu iste, WVTA definise karakteristike celog vozila.
U stvari taj WVTA ni u Srbiji nije neophodan, dajte nam te 1.8TSI od 14 'iljada  :))
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #21 poslato: 02. Nov, 2016. 06:01 »
Nisu mogla ova vozila kod nas da se uvezu. Mozda je radjen neki reexport, ali da se ocarine kod nas nisu mogla. I nije u pitanju 60 kom. nego vise hiljada. Obradovace se kupci u nekim zemljama gde je dozvoljen uvoz novih vozila sa tom normom. Nabavna cena tih kola je u pocetku je bila mislim 6000 EUR (slovima sest hiljada eura), kada je propao taj posao. Ako se povecalo interesovanje mozda je i cena skocila.

Tapatalk Post

Van mreže aleksandarzlatic

Hajde kolega neka je sa srecom i da se lepo navozas pa kakva god da je kombinacija u pitanju...
Hajde otvori tvoju garazu pa napisi malo detaljnije o autu, stavi par slika da ga i vidimo...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže dHM

« Odgovor #23 poslato: 02. Nov, 2016. 21:38 »
Hajde kolega neka je sa srecom i da se lepo navozas pa kakva god da je kombinacija u pitanju...
Hajde otvori tvoju garazu pa napisi malo detaljnije o autu, stavi par slika da ga i vidimo...
Hvala, za sada je kombinacija odlicna   samo da ne bude nekih kvarova i bit cu prezadovoljan

Sent from my SM-G930F  

• Vozi: Skoda O3 1.8tsi 2016