ŠKODA Fabia i Roomster > FABIA 2014

Fabia III 2014 - najava

(1/59) > >>

Karlheinz:
podsetnik sa SKS:
od xxx Čet Mar 07, 2013 3:00 pm

 
 
 
 
Ženeva: Frank Welsh, član borda tehničkog razvoja Škode:

"Nova Fabija stiže 2014. Biće niža i šira od postojeće. Imaće novu paletu modernijih motora. Biće rađena u dve verzije, hatchback i estate. Hatchback će biti ispod 4m. Biće opremljenija od trenutne novim sistemima za pomoć vozaču, kao i mogućnostima da se poveže MM sistem sa smart telefonom."

nezvanično: statička premijera nove Fabije će biti krajem 2013, a onda u istim vremenskim koracima kao O3 biće promovisana, pa do Ženeve 2014 gde će biti svetska premijera.

Nova Fabia će imati težinu ispod 1T, nove 3-cilindrične motore, veći gepek, veće međuosovinsko rastojanje a samim tim više prostora unutra.

Treći render (slika) je sa sa nemačkog autozeitung.de, najnoviji.

Turbo:
Hvala Bogu pa su najzad ubacili i 1.4TSI, sa njim će da bude prava gradska jurilica a opet sa pristojnom cenom. A sa potrošnjom će u velikoj meri da obesmisli kupovinu dizela.

Karlheinz:
Na trenutnom sajmu u Frankfurtu, šef nadzornog odbora VW Ferdinand Piëch, izjavio je da će nova Fabija biti najlepši auto u celom koncernu.
To je izjavio za češke novinare, malo je pristrasno, ali ko će ga znati.

Nova Fabija, pojaviće se iduće godine, imaće Simply Clever 2.0 f-je, kao npr. da sa svog mobilnog telefona komunicirate sa automobilom, tj. vozač će moći da instalira aplikaciju u svom telefonu koja će imati pristup podacima sa automobila.

Turbo:

--- Citat: pedja  Septembar 11, 2013, 12:03:13 pre podne --- vozač će moći da instalira aplikaciju u svom telefonu koja će imati pristup podacima sa automobila.

--- Kraj citata ---

Njah imam već to, bluetooth i torque pro :D

Šalim se malo, jedva čekam novu Fabiju, a što se tiče tih trocilindraša, postoje neke naznake da će to biti turbo benzinci na bazi 1.2TSI, sa oko 900-1000ccm, kao pandan Renoovom 0.9TCe motoru. Taj je najavljivan nezvanično i za VW Up! GTI, ~1.0 sa 115ks.

djordjebg:
Koliko trose ti 1.4TSi motori samo u gradskoj voznji? Vidim da su se pojavili za Oktaviju, nije ih bilo kada je sam automobil imao premijeru kod nas( manuleni menjac).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju