ŠKODA SUV > KODIAQ 2017
Škoda Kodiaq RS
Karlheinz:
Da stiže RS verzija potvrdio je šef razvoja Škode, Christian Strube za EVO magazin
http://www.evo.co.uk/skoda/18703/skoda-s-vrs-plans-kodiaq-vrs-confirmed-superb-vrs-on-hold
Ono što ne piše na linku je da će pre njega stići:
Scout, maj/jun ove godine, neki kažu da će već u Ženevi biti neko iznenađenje :-)
Sportline, krajem ove godine
L&K, od 22 nedelje iduće (2018) godine
i na kraju Kodiaq RS sa Biturbo 2.0 TDi ispod haube - krajem 2018 (novembar/decembar)
voyager:
vRS dve godine posle premijere? M /AMG / RS modeli izlaze brže...
Karlheinz:
Kod Škode ne, ovo je (će biti) najbrži mogući izlazak RS-a verzije nekog modela, isto kao kod O3 RS, ~1,5 god nakon zvanične premijere. Svi ostali RS Škode su izlazili još sporije.
Lepo je kad Škodu porediš sa BMW i Mercedesom ali nije realno ni u kom pogledu.
Potpuno je novi model Škode pa mi se čini da je ovo vrlo hrabro od njih da potvrde RS za nešto što još nije izašlo ni u redovnom izdanju ali mora tako - marketing je od presudnog značaja. Još je rečeno da je RS verzija Superba i Citigo (?) trenutno obustavljena pa je verovatno da će sve snage i nade usmeriti na RS Kodiaq-a, što ja lično ne vidim kao dobar potez. Ali oni verovatno znaju bolje.
Logika je jednostavna - treba uzeti novce od onih koji imaju najviše i žele da budu srećni što su dali samo "40.000" na RS SUV Škodu a bilo šta slično košta bar 15-20K više. :-)
voyager:
O3 je predstavljen krajem 2012.te godine a u salonima je od proleća 2013.te.
O3 RS je prikazan avgusta 2013. godine i u salonima se pojavio u septembru. Ja moj vozim od decembra te iste godine.
Dakle, ne bih rekao da je u pitanju više od devet meseci između bazne i RS verzije O3.
Kod Kodiaqa će biti preko dve godine (jesen 2016. - kraj 2018.).
Razvoj BMW M / Mercedes AMG / Audi RS je mnogo ozbiljnija priča u odnosu na Škoda RS modele pa ne traje preko dve godine.
--- Citat: Karlheinz 15. Jan, 2017. 13:05 ---
Logika je jednostavna - treba uzeti novce od onih koji imaju najviše i žele da budu srećni što su dali samo "40.000" na RS SUV Škodu a bilo šta slično košta bar 15-20K više. :-)
--- Kraj citata ---
Pa ako se pogleda broj L&K i RS-a na ulicama Češke, Slovačke ili npr. Engleske jasno je šta je prosečna oprema Škode kod nas a šta je kod njih. To su tržišta koja čine prodaju i gde se zarađuju pare.
Karlheinz:
--- Citat: voyager 15. Jan, 2017. 17:06 ---Ja moj vozim od decembra te iste godine.
Dakle, ne bih rekao da je u pitanju više od devet meseci između bazne i RS verzije O3.
--- Kraj citata ---
Eto vidiš, brže nego Mečka i BMW :-)
--- Citat: voyager 15. Jan, 2017. 17:06 ---Kod Kodiaqa će biti preko dve godine (jesen 2016. - kraj 2018.).
--- Kraj citata ---
Treba sve ove informacije iz prvog posta uzeti uslovno tačne, čak šta više, ti vremenski termini u dalekoj budućnosti obično omaše dosta po pitanju realnosti a i tajminga.
--- Citat: voyager 15. Jan, 2017. 17:06 ---Pa ako se pogleda broj L&K i RS-a na ulicama Češke, Slovačke ili npr. Engleske jasno je šta je prosečna oprema Škode kod nas a šta je kod njih. To su tržišta koja čine prodaju i gde se zarađuju pare.
--- Kraj citata ---
Slažem se, nisam ni (po)mislio na Srbiju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju