Dnevna Soba > Putovanja - Opisi & Saveti & Info

Strava i užas na Zlatiboru!

(1/9) > >>

Karlheinz:
... ili bio jednom jedan Zlatibor!

Boravo sam juče par sati na Zlatiboru, prošetao malo "centrom" i ne mogu da prepoznam neke delove "centra", soliteri, zgrade ... užas!
Nisao bio tamo oko 3 godine, ali ni ranije nisam bio oduševljen uređenošću i organizacijom.
Ovo što sam juče zatekao me je zgranulo. Zgrade niču na mestima onih montažnih objekata u centru, zgrade svuda okolo centra, pored Mone ooogromno gradilište, u dnu ski staze (+sankanje za decu) ceo novi red zgrada, maltene do padine za sankanje... isekli šumu (stari borik) iznad pijace da naprave "avantura park" ?! Odmah pored jezera nikla petospratinica!
To je samo deo onoga što se tamo dešava - katastrofa jedna!

Inače, išao sam novim autoputem, od Ljiga do Preljine, nekih 40km. Dole je jedna jedna slika sa parkinga gde sam svratio u WC, ali njega nema :-) pa se nužda vrši po parkingu ko gde stigne. Sam autoput je vrlo zanimljiv za vožnju, krivina do krivine, nema pravca dužeg od 600-700m maltene, dušu dao za nekog sa jačom mašinom ispod haube. Nov asfalt, nema gužve, (ni autobusa, ni kamiona) - milina za vožnju. Ne ulazim u tehničke specifikacije, možda ima nekih nedostataka, ja kao vozač ih nemam, jedino što možda drenaža nije urađena kako treba. Tuneli bez greške na pravi pogled, sve LED rasveta, lepo izgleda. Cena 140RSD, plaća se samo na ulazu/izlazu kod Preljine, nema kartice. (i verov. izlazu kod G. Milanovca, nisam tu išao).

batke:
A gde je sneg?
Isti utisak smo imali Miroslav i ja kad smo išli za Požegu u RevoChip i svratili do Zlatibora.
Ja sam bio sa porodicom pre tri nedelje i bilo je snega. Ne znam što ti se ne sviđa Avantura park. Mi smo sve vreme bili tamo. Zatvorenog tipa i ima sve. Oprema za skijanje je vrhunska, a instruktori su skroz OK. Mladi i veseli. Jes da je za nijansu skuplji čas (pojedinačni) nego ispod pijace, ali se nama baš dopalo. Noćno sankanje pod reflektorima je bilo super.

mirkuk38:
Poslednja dva tunela do Preljine (Brđani i Šarani) su fušeraj. To su oni što kroz koje je premijer terao kamion i komentarisao visinu nišaneći jednim okom do tavanice. Ukopali su ih i ostavili neravan beton.

Nisam prolazio otkako su počeli naplatu, iz principa. Koliko mi je poznato, ENP ne funkcioniše - nisu završili naplatne rampe?

A Zlatibor je slika i prilika moderne Srbije, Rusije u malom (ko je bio tamo, sve mu je jasno). Srećom pa ima drugih mirnih i planina i izletišta... uživajmo dok traje  wac1

batke:
Po zahtevu protivpožaraca za duže tunele podloga mora da bude betonska. U ovima je malo neravna, ali je M. Alvirović obećao da će ih srediti do leta :))

bugarin:
Zlatibor poslednji put posetih 98-e. Vec tada je bio mnogo "urbaniji" nego sto jednom zimskom centru prilici, pa vise nisam ni razmisljao o zlatiboru.
Tornik koji u principu ima ajde da kazemo OK staze za skijanje doslovno je degradiran divljom i "dozvoljenom" gradnjom.
Svake godine neko od prijatelja svrati makar na klopu, opali bar slika i ne mogu da se nacudim sta napravise gore :(

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju