Razno > Auto Moto Forum
Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
bugarin:
otkad sam ponovo uzeo dizela sipam u 99% slucajeva na NIS-u.
ne zato sto sam prezadovoljan, nego zato sto mi je u kraju ili uvek nekako usput.
2-3 puta sipao na ibarskoj na cryo-gas pumpi (cak su nalepili neki papir na tocecem mestu na kom pise ciji dizel sipaju).
elem, sve proseke potrosnje koje sam dosad objavljivao pravio sam sa NIS-ovim dizelom. nije bilo nekih velikih oscilacija u potrosnji, ni u radu motora.
ali ono sto me brine u vezi njihovih pumpi je sledece: otkad su rusi dosli sabili su plate, razbucali ekipe, doveli neke klinkice koje ne umeju ni pistolj da drze .
pricao sam na skupu kako je sojka zabola pistolj pod uglom od 90 stepeni i blejala ko zna gde dok je gorivo curelo po asfaltu umesto da ulazi u rezevoar. kad sam je pitao koliko je goriva sipano a koliko je prosuto i koliko treba da platim ustvari, pogledala me blagoteleci i slegla ramenima uz mrmljanje : izvinite.
pre par dana stajem na istoj pumpi i prilazim pistolju da natankam, opet prilazi neki devojcurak u fazonu : neka ja cu. reko OK, krenem ka kasi, uhvatim se za vrata da udjem i provalim da ova ne ume da otvori poklopac rezervoara. ne cep koji se odvrce, nego poklopac. pritiska po njemu, zavlaci sveze manikirane nokte izmedju poklopca i lima...........vratim se, pritisnem poklopac, on se naravno otvori, ona se zahvali i kaze kako ne zna na svim kolima kako se otvaraju ti poklopci :( krece rukom ka cepu, a ja se pitam kako ce sa noktima od 4cm da stegne cep i da ga odvrne :( polozaj njene ruke dok se borila sa cepom podsetio me na drzanje slamke u nekom fensi kaficu dok ispija sokic.
dakle, gorivom sam relativno zadovoljan, ali uslugom nikako :)
Karlheinz:
--- Citat: 2 Busy 21. Avg, 2013. 21:12 ---U Srbiji sve pumpe od NIS-ovih preko MOL-ovih i PETROL-ovih do LukOila koriste goriva koje se dobijaju u rafinerijama Pančevo,odnosno Novi Sad
--- Kraj citata ---
Bila je neka priča da MOL i LukOil uvoze svoj EuroDizel?? Sada ne?
2 Busy:
--- Citat: skoda 21. Avg, 2013. 23:13 ---Bila je neka priča da MOL i LukOil uvoze svoj EuroDizel?? Sada ne?
--- Kraj citata ---
Gledaj to logički.Što bi neko uvozio i plaćao gorivo iz Mađarske ili Austrije da bi ga u Srbiji prodavao po istoj ili nižoj ceni od one u kojoj se to gorivo proizvodi?Sve "naftne kompanije" koje nam prodaju gorivo bez izuzetaka,to gorivo kupuju od NIS-a koje je jedini proizvođač naftinih derivata.
Dok god živim u Srbiji gorivo će biti potpuno isto kao na svim pumpama (sem na onima koji malo umešaju H2O radi profita),a kada krenem van zemlje i tamo natočim gorivo,znaću da je to gorivo iz stranih rafinerija.
Neba:
Ima i nema logike, realno bilo koja neNIS pumpa kupuje gorivo od NISa i preporodaje. Neki logicki sled stvari bi bio da neNIS pumpa ima vece troskove nego NIS pumpa. (ono kao lakse je iz levog prebaciti u desni dzep nego nesto premestiti iz svog u tudji). Da sam ja na celu NISa ja bi spustio cenu diesela na svojim pumpama do tacke u kojoj bi neNIS pumpe radile na nuli ili cak gubitku dok ih ne bi pozatvarao i onda mirno prosirio NISove pumpe monopolisticki po Srbiji :D cak i na Kosovo i Metohiju jer oni nemaju rafineriju a skuplje im je da uvoze nego da kupuju od NISa a opet na neki volseban nacin imaju jeftinije gorivo (da verovatno akcize...)
--- Citat: 2 Busy 22. Avg, 2013. 08:47 ---Dok god živim u Srbiji gorivo će biti potpuno isto kao na svim pumpama (sem na onima koji malo umešaju H2O radi profita)
--- Kraj citata ---
Ko je za potpisivanje peticije da se 2 Busy odseli iz Srbije pa da mi konacno dobijemo kvalitetnije gorivo ?
Zvucim kao voditelj ћирилице :D
2 Busy:
@Neba Odselio se preko okeana,al se vratio zbog ljubavi! O:-)
Nažalost nisi direktor NIS-a pa tako da ništa od toga.NIS ima monopol u RS,a počinju da se šire po bivšoj državi preko ćerka firmi,polako ali sigurno.Formiranje cene naftinih derivata kreira država Srbija preko akciza u saradnji sa menadžmentom NIS,Ruske Federacije i EK (Evropske Komisije).Naše baćuške su iz čiste ljubavi prema nama kao Slovenima (kakogod) preuzeli NIS i sad posluju u Srbiji nesmetano i jako lepo jer imaju PROFIT.Ovde se svi voze kolima,a niko nema para,a to nam je već druga tema.I,da gorivo u Rusiji košta 75-80 RSD za litar.
Uglavnom da je NIS pripao npr.SHELL-u mislim da ne bi bilo neke razlike što se tiče kvaliteta goriva i cene.Sve su to globalne kompanije koje zanima profit i to koliko mogu da isisaju iz naših novčanika.I to je jedna posebna tema.
Zaključak je da ne nasedate da je gorivo na MOL/OMV i inim pumpama uvozno jer nije.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju