ŠKODA forumi > Elektrika Mehanika Dijagnostika
Chip tuning 1.9tdi PD i 2.0tdi PD iskustva
00gile00:
Razmisljao sam da radim tuning na mojoj skodi. Ako neko ima iskustva dobro bi mi dosla
Послато са VIE-L09
m@c|-|oR:
Vi'š, ovo bi i meni bilo interesantno.
Koji motor imaš 140 ili 170 KS?
Послато са D6503
00gile00:
140ks
Послато са VIE-L09
batke:
Ja imam iskustva sa motorima 1.9tdi PD 105KS, 250Nm i 150tdi CR 150KS, 320Nm. Obe su Octavie, A5 i A7 respektivno.
Prvi ide na 135KS i oko 300Nm, a drugi na 195KS i oko 400Nm. Ovde govorim o tome koliko se dobije snage i obrtnog momenta u odnosu na fabričke podatke. Remap je najbolje da se radi kod onih koji imaju dino test odnosno valjke na kojima može da se izmeri "prava" snaga motora na radilici. Na prvom autu (A5) sam remap uradio na mestu gde nije bilo valjaka pa nisam mogao tačno da znam šta sam dobio, ali je razlika svakako bila osetna, čak je razlika izraženija nego na drugom vozili. Drugi auto (A7) sam odradio skoro, prešao sam od tada 2kkm. Razlika je velika, ali kao što rekoh manje izražena nego na prvom, jer je drugi išao i sa 150KS jako dobro.
Na merenju A7 je pokazala fabričkih 161KS i 360Nm. Dobijeni rezultat je 198KS i 420Nm što je i neka mera za njegov menjač koji po fabričkoj specifikaciji trpi obrtni momenat od 420Nm.
Napomena: Oba automobila su kupljena nova i remap je urađen nakon malog broja pređenih kilometara, što znači da su vozila bila u top stanju pre remapa.
Ako dobro pamtim, neko će me već ispraviti ako grešim, najpre pomenuti kolega Filip, da 140tdi PD mašina ide na 180KS. Obrtni momenat ne znam tačno koliki je (mislim 300Nm), ali bi trebalo da se digne za oko 60Nm. To ispadne potpuno druga mašina koja lakše diše, nema potrebe za velikim stiskanjem gasa, jer sve to što hoćeš od njega, auto radi mnogo lakše. Naravno da sve to ima svoje prednosti i mane. Povećava se pritisak na turbinu i ostali delovi su više napregnuti nego što je to u STOCK varijanti.
Ali ako je auto u dobrom stanju, nije puno prešao (200-300 kkm) i nemaš nameru da ga voziš narednih 10 godina, bitno ti je da uživaš u njemu, GO FOR IT.
Pozdrav
00gile00:
"Octavia 2.0tdi chip tuningom dobija 20-35% ukupnog poboljšanja i do 25% smanjenu potrošnju. Za svakodnevnu vožnju preporučujemo Komercijalni chip tuning, oko 20-25% poboljšanja i do 1l manju potrošnju. Komercijalni chip tuning podrazumeva doživotnu garanciju i najčešći je izbor naših klijenata. Cena je 130e, ceo postupak traje oko dva sata, a potrebno je da se najavite pre dolaska
Srdačan pozdrav!
Pro Tuning Chiptuning Experts"
Ovo je odgovor koji su mi dali iz pro tuning
poslato sa daljinskog za tv
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju