Autor Tema: Fabia 1.4 16v pali tek iz treceg, cetvrtog puta  (Pročitano 6738 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FabijolaZapočeo temu

Fabia 1.4 16v pali tek iz treceg, cetvrtog puta
« poslato: 06. Apr, 2017. 18:01 »
Fabia 1.4 16v, 08' godiste, presla nekih 190 000.
Benzin +  plin (ugradjen u holandiji za moju informaciju)

Poslednjih desetak dana mi se desava da ujutru upali bez problema, onda stanem negde na 10 minuta i nece da upali odmah, tek iz treceg ili cevtrtog puta.

Vergla, ako malo duze drzim kljuc krene i da trese. Nekad ako ga poguram sa gasom do kraja, upali, mada uglavnom gas nema efekta, narocito ne na prvi pokusaj paljenja.

Danas se desilo da nece da upali ni tokom prvog paljenja. Probao sam da vozim samo na benzin bez prebacivanja na plin, sto inace sam uradi nakon paljenja, ali ista stvar.

• Vozi: Skoda Fabia 1.4 Ambiente

Van mreže Zox024

Odg: Fabia 1.4 16v pali tek iz treceg, cetvrtog puta
« Odgovor #1 poslato: 06. Apr, 2017. 18:55 »
Imas vec temu vezano za ovo, vise nas ima isti problem

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže FabijolaZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 06. Apr, 2017. 18:58 »
Bacih pogled na teme, ali nisam nasao bez nesto od pre par godina. Moze pomoc?

Hvala
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 Ambiente

Van mreže Zox024

« Odgovor #3 poslato: 27. Maj, 2017. 18:04 »
Udjes u Fabia Roomster 2007-2014 i tamo ima tema Fabia MK2 1.4 16V problem sa paljenjem, nzm kako da ti iskopiram link pre tapatalka. Inace ja imam trenutno taj problem, opet se pojavio i zivce mi kida, nzm sta da radim vise. Bio u BRC, kazu sve ok, cistio dizne, danas isao do majstora za pumpu pa cu videti da li je do nje, mada auto kada upali vuce kako treba

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže Zox024

« Odgovor #4 poslato: 07. Jun, 2017. 10:30 »
Ja sam ocistio pre par dana klapnu gasa, bila je prljava, pali mnogo bolje, upali iz prve, ako se desi da je vruce napolju i ugasim ga na plin onda hoce duze da vergla ali upali opet iz prve. Probaj to

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže drmika

« Odgovor #5 poslato: 14. Jun, 2017. 17:16 »
zimus sam kupio Fabiu i do sad visokih temperatura nisam imao problem, a sad ga imam kako kad, nedad pali nekad ne, Mislio sam da ispari ili nema dovoljno pritiska pa sam dva puta okretao kljuc pre verglanja da pumpa nabije ali ništa. Kad tako uradi kod drugog verglanja moraš momenat naći kad da stisneš gas. Moj se i upali iz druge / trece bez gasa drzi na 400-500 obrtaja par sec i ugasi ukoliko ne dam gas, a ako naglo pritisnem tu je detonacija.  Sve se kanim ići kod majstora, ali nikako vremena.  Da li si tu klapnu sam čistio ili mora majstor.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

Van mreže Zox024

« Odgovor #6 poslato: 14. Jun, 2017. 21:48 »
zimus sam kupio Fabiu i do sad visokih temperatura nisam imao problem, a sad ga imam kako kad, nedad pali nekad ne, Mislio sam da ispari ili nema dovoljno pritiska pa sam dva puta okretao kljuc pre verglanja da pumpa nabije ali ništa. Kad tako uradi kod drugog verglanja moraš momenat naći kad da stisneš gas. Moj se i upali iz druge / trece bez gasa drzi na 400-500 obrtaja par sec i ugasi ukoliko ne dam gas, a ako naglo pritisnem tu je detonacija.  Sve se kanim ići kod majstora, ali nikako vremena.  Da li si tu klapnu sam čistio ili mora majstor.
Mozes i sam ukoliko znas gde stoji i kako je skinuti, u principu lako ukoliko si malo upoznat sa njom. Ako nisi, trkni do majstora, to mu je 10 min posla sa skidanjem, ciscenjem i vracanjem. Mada meni nije kompletno resen problem, bojim se da pumpa goriva zeza malo

Послато са Lenovo P1a42  

Van mreže drmika

« Odgovor #7 poslato: 15. Jun, 2017. 15:26 »
videću to sam da uradim, a kod majstora cu morati da vidim izgleda da mi remenica/elektrospojnica klime masna, bacaka malo ulja.

Van mreže brlog04

« Odgovor #8 poslato: 10. Apr, 2018. 20:37 »
Kupio sam pre neki dan Fabiu 2008 1.4 16V 90000km samo benzin. I bio sam odusevljen, ali...
Lepo je pailo i ujutru i preko dana. Juce je stajala na suncu i upalila je tek iz treceg puta. Danas opet je bila na suncu i upalila je iz treceg puta. Temperature su bile oko 25°C Da li je ciscenje klapne resenje? Ili imate neki drugi savet. Razocarao sam se.

Pozdrav.
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Van mreže drmika

« Odgovor #9 poslato: 10. Apr, 2018. 20:54 »
ja kupio sprej za karburator i ovih dana cu videti da klapnu skinem i operem. Gledao am klapnu nije sad nesto vau prljava ali ima malo naslaga. Mene jos nije pocela da dribla :D al uskoro ce, jednostavno navikni se i nadji trenutak kod drugog verglanja kad da stisnes papucicu gasa.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #10 poslato: 10. Apr, 2018. 21:00 »
Evo druagr mi vozi golfa 6 2011god sa 1.4 motorom od 86konja to je isti motor sto je isao u fabiju . I sta se desava auto stoji danas na suncu i upalio tek iz 4te , nema plin  auto presao pravih 45 000km on prvi vlasnik . E sad mi smo nasli foru tj ja sam čuo jako deluje glupo ali radi  , taj motor ima navodno senzor temperature negde ispod šoferke i kada se on zagreje na suncu nece da upali e sad  mi smo danas uzeli kantu vode i polili po šoferci i haubi i posle polivanja vode auto je upalio iz prve , sutra  probamo isto . A njemu auto pali normalno kada je u hladu ili garaži ali na sunu nema sanse posle stajanja da upali .

Probate i vi sa vašim fabijama bacite kantu vode po šoferci mozda i kod vas radi  wac1  bar je đžabe  :B=)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže vojkan85

« Odgovor #11 poslato: 10. Apr, 2018. 21:02 »
A jel realno da je to problem? Ja od vode bežao a druge stiže :B=)
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže drmika

« Odgovor #12 poslato: 10. Apr, 2018. 21:11 »
ha ha vec vidim sebe kako iznosim kantu vode iz zgrade polivam auto, pa stavljam kantu u gepek da bi postupak ponovio kad krenem iz gostiju. ha ha . šalu na stranu ako je to problem ode senzor na drugo mesto. al ako to sa vodom pali onda je nesto do borda i smeše i te temperatre.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #13 poslato: 10. Apr, 2018. 21:17 »
Ma neces verovati mi se smejali danas kada smo probali  =)) Ja  nisam verovao kada mi covek rekao kaze baci kantu vode po šoferci i sačekaj i ima da upali kad on sastavi iz prve ,  i ostao opet neka dva sata na suncu i  reko ajde sad probaj bez polivanja kad on upali tek iz druge .

Ma problem je sto je senzor ispravan sve je ispravno ali je na glupo mesto postavljen ( barem kod golfa6 )  i kazu da se zagreje na sucnu dosta vise nego sto treba .

Inace golf je crne boje usija se na suncu .
Sutra probamo opet   auto ce biti na suncu nekoliko sati  pa javljam ja ovde sta je bilo . :B=)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže drmika

« Odgovor #14 poslato: 10. Apr, 2018. 21:28 »
Javljaj, ovo je cool nosiću kocku leda da turim na senzor diskretnije je, mada ova moja škoda pali na papucicu gasa u tačnom trenutnku, drugarova pali iz nekoliko puta, ali on je to  garanciji ih cimao pa mu nije bilo rešeno tj rešili na kratko i opet. Al on nema pojma šta su mu radili.