ŠKODA FORUMI > Motor Menjač

Ugradnja TNG - Plin na TSI motore

(1/19) > >>

shuxx:

--- Citat: mirkuk38  24. Jun, 2016. 08:38 ---Super, izgurale su pola prvog servisnog intervala.. kapa dole  :B=)

Perspektiva nam je donekle pogrešna. Generalno jako malo vozimo automobile, što zbog standarda, što zbog nepostojanja adekvatne infrastrukture, što zbog nedostajanja destinacija.. uglavnom sve se nalazi u Beogradu i to je to.

Tako da, ko dogura do prvog velikog servisa, komšije se klanjaju do poda... o komšo, 200.000km za deset godina. Bravo bravo!!

Drug u Nemačkoj gledao kola da kupi za sebe, naišao na Passata čini mi se, auto ima ne znam milion kilometara ili slično, star nešto malo. Auto prelazio 40.000km mesečno.

U svakom slučaju, svaki ovaj motorčić će da potraje desetak godina sigurno i sto ili 200.000km i to je to, s' obzirom na ciljnu publiku , idealno. Jeftin u startu, malo troši, jeftino održavanje... vuk sit i ovce na broju.
U svakom slučaju isplativ auto, pogotovo za grad.

--- Kraj citata ---

Druže ACo sk,

na temi o 3 cilndra oktaviji....
http://forum.skodaforum.rs/octavia-2013/na-3-cilindra-oktavija-1-0-tsi-115ks/30/

si napisao za 1.2tsi 86 ks idu na TNG... možeš li dati neku informaciju... koji sistem i kako se pokazalo....

pozdrav

shuxx:

--- Citat: AcoSk  24. Jun, 2016. 00:00 ---Evo da podrzim Zlatica, a i da iznesem cinjenice..
Postoje 3 octavie 1.2tsi 86ks u mom gradu koje su u taxiju. Voze se na TNG. Do sada su presle preko 100 hiljada km i nikakvih problema nisu imali.

--- Kraj citata ---


greška u citiranju, mislio sam na ovaj komentar.....

AcoSk:
Idu i na TNG, a i na metan (CNG). Ne znam koji je tacno sistem, ali klasika, trosi i plin (ili metan) i benzin u isto vreme, s tim sto benzina potrosi negde oko 1-1,5l (i manje) na 100km, a ostalo gas.
Nema nekih problema, osim sto valja provozati na benzin povremeno (iako trosi i benz uporedo sa gasom), pa i mozda na 50 hiljada odraditi ultrazvucno ciscenje benzinskih dizni.

Najskuplja i najbolja varijanta TNG-a na TSI motoru je uredjaj koji koristi benzinske dizne za ubrizgavanje gasa u tecnoj fazi u cilindar. Tada auto gubi potrebu za benzinom tj. moze da radi samo na TNG. Takodje i pali direktno na gas. I sto je najzanimljivije moze da ide bolje na gas nego na benzin.
Takav uredjaj je oko 2000-2500e.

bigor:

--- Citat: AcoSk  17. Nov, 2017. 20:01 ---Najskuplja i najbolja varijanta TNG-a na TSI motoru je uredjaj koji koristi benzinske dizne za ubrizgavanje gasa u tecnoj fazi u cilindar. Tada auto gubi potrebu za benzinom tj. moze da radi samo na TNG. Takodje i pali direktno na gas. I sto je najzanimljivije moze da ide bolje na gas nego na benzin.
Takav uredjaj je oko 2000-2500e.
--- Kraj citata ---
Cak se i dobije nesto na snazi sa takvim uredajem ali koliko znam jos niko ga ne ugrađuje u Srbiji

AcoSk:
Da. Rekoh i ja gore...
Znam da Autocentar Rasic iz Bg ugradjuje BRC-LDi uredjaj

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju