ŠKODA forumi > Motor Menjač

Ugradnja TNG - Plin na TSI motore

<< < (2/19) > >>

fobia24:

--- Citat: AcoSk  17. Nov, 2017. 20:01 ---Najskuplja i najbolja varijanta TNG-a na TSI motoru je uredjaj koji koristi benzinske dizne za ubrizgavanje gasa u tecnoj fazi u cilindar. Tada auto gubi potrebu za benzinom tj. moze da radi samo na TNG. Takodje i pali direktno na gas. I sto je najzanimljivije moze da ide bolje na gas nego na benzin.
Takav uredjaj je oko 2000-2500e.

--- Kraj citata ---

A potrošnja u odnosu na benzin?

AcoSk:
Nemoj me drzati za rec, malo toga jos uvek ima, ali mislim da je ne promenjena. Trosi otprilike kao i benzina

bigor:

--- Citat: AcoSk  17. Nov, 2017. 20:13 ---Znam da Autocentar Rasic iz Bg ugradjuje BRC-LDi uredjaj
--- Kraj citata ---
Pa to je to, znaci da je poceo ugrađivati. Trosi manje plina nego benzina, odnos je naravno zavisan o vrsti motora

AcoSk:
Jos pre 2god su mi rekli iz AC Rasica da imaju takav uredjaj u ponudi.
To za potrosnju sam negde na nekom stranom forumu i ja procitao, moze i manje nego benz da trosi. U najgorem slucaju ce trositi isto

shuxx:
ako troši 1 l BMBa na 100km, a potrošnja TSIja je oko 6-8L BMBa, onda je mala ušteda... a cena TNG sistema verovatno povelika.... dok ne dođe do razvitka sličnih sistema i od drugih firmi AC i tsl... koji će verovatno i ponuditi jeftiniji sistem od BRCa.... nema šanse da se omasovi...ugradnja u TSI....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju