ŠKODA forumi > Gume Felne
185/60 r14 na 195/50 r15
djordjebg:
Kako bi ovaj prelaz uticao pre svega na potrosnju? U pitanju je 1.9sdi. Fabricke felne su celicne, a nove bi bile Skoda aluminijumske.
Da li bi na kraju bilo vise pluseva nego minusa i koje su sve prednosti i mane.
milosgranice:
Ja mislim da je tu razlika u potrosnji zanemarljiva u odnosu na tvoje zadovoljstvo koje ces osetiti kad to budes nabacio na limuzinu, e sad te gume su skuplje za buduce nabavke al' opet je tu tvoje zadovoljstvo koje nema cenu. I ja planiram da nabavim neke felne za svog ljubimca to mi je cef i to je to. Nisam ti dao konkretan odgovor ali se nadam da sam bar malo pomogao. E da za celicne felne kazu vulkanizeri da su bolje za zimu zbog svoje jacine a znamo kako ciste puteve kod nas zimi. Znaci jedan par letnjih i par zimskih i miran si.
bugarin:
razlika u precniku je svega 0.3%. toliko ce te slagati i brzinomer.
razlika u sirini pneumatika je zanemarljiva i ne verujem da ces osetiti razliku u potrosnji.
ja na fabiji mk1, 1.4mpi 44w fabricki imam 175/60/13, a stavio sam 195/50/15 i razlika u potrosnji je manje od litar na 100km.
djordjebg:
udobnost?
bugarin:
udobnost?
meni na nasim putevima nije udobno ni kad vozim 165/70/13 :)
osetices naravno jace udare na neravninama i rupama nego sto bi osetio na standardu.
meni je razlika izmedju 15ica i 13ica ponekad takva da imam osecaj da ce plombe da mi ispadnu, ali to je vise do kvaliteta puta tj nedostatka istog izmedju udarnih rupa.
najbolji primer za to je cinjenica da sam i sa 13icama i sa 15icama putovao van zemlje i da napolju nisam osetio nikakvu razliku u udobnosti, dok kod nas kao sto rekoh bas ima razlike :(
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju