ŠKODA SUV > KAROQ 2017

KAROQ kupovina, rok isporuke

(1/58) > >>

Sammael:
Zdravo svima, tokom decembra sam nekoliko puta vozio Karoq pa da podelim malo utiske. Vozio sam test vozila koje su kod nas pristigla.

Pozicija za vožnju je vrlo dobra, preglednost solidna. Naslon za ruku je malo čudan, plus nisam siguran koliko će biti praktičan obzirom da se u kutiji ispod nalazi držač za čaše. Instrument tabla je OK, premda je za moj ukus brzinomer malo previše desno. Infotainment je prilično intuitivan ali je toliko opcija da mislim da ću ipak morati da pročitam i uputstvo. Komande na volanu su OK, test vozila nisu imala navigaciju pa nisam mogao da probam voice.

Standardna sedišta za Style su udobna ali grozno izgledaju vizuelno :( da je alcantara malo jeftinija (u Seatu je dramatično jeftinija) i da se ne čeka, obavezno bih uzeo tu opciju. Jedno od test vozila imalo je sportska sedišta koja su mi delovala OK, ali su mi prodavci rekli da su za duže vožnje neudobnija od standardnih.

Varioflex lepo radi, ali me jako iritira to što preklopljena sedišta nisu u nivou poda gepeka. Sitnice kao što su kuke i LED lampa u gepeku su sjajne, premda sam čuo da je Škoda ranije imala i više takvih detalja.

Vozio sam malo po gradu, malo po auto putu. Birao sam ulice koje su lošije da bih testirao kako ide po rupama i džombama. U poređenju sa Seat Atecom koju sam istovremeno probao, Karoq je udobniji za vožnju ali i za nijansu manje osetljiv u vožnji. Kod Seata sam imao osećaj da su volan, kvačilo i menjač za nijansu preosetljivi za moj ukus, kod Škode su taman kako treba. Za razliku od nekih drugih vozila koje sam probao, odmah sam se navikao na kvačilo i menjač iako nikad nisam do sada vozio Škodu (trenutno vozim Toyotu Corollu Verso 2.2 D4D iz 2007). Što se tiče snage, 1.6 TDI motor koji sam probao (115 ks) je po mom mišljenju preslab za ono što ja očekujem - naravno, zavisi od toga na šta ste navikli. Daleko od toga da je bilo nekih problema, ali na auto putu sam imao utisak da nemam dovoljno snage (sa 3 gabaritna putnika u autu).

Vezano za elektronsku instrument tablu, po informacijama koje sam dobio, primerci za Srbiju će početi da se proizvode tek u 35. nedelji 2018, tako da ako neko planira moraće da sačeka praktično do kraja godine. Alcantara i kožna sedišta se takođe debelo čekaju, ostala oprema je (za sada) ok.

Ako sve bude OK sa finansiranjem, za 60-90 dana bi trebalo da stigne Karoq 1.5 TSI Style koji sam naručio pa će tada biti još utisaka...

Peja:
2.5 meseca rok ispiruke?
To je odlicno!

fobia24:
Sjajno za taj rok. Nadam se da ćeš biti prvi na forumu koji će predstaviti auto. U luci Koper nema ni jedan karoq i ako je prodaja uveliko počela. Srbija zaista ima specijalan status kod Škode. :)

Sammael:
Ako su lagali mene i ja lažem vas ;) ali više puta sam pitao za rok jer mi je relativno bitno da bude na proleće zbog nekih putovanja koja planiram i rekli su mi da je to rok koji su njima rekli direktno u Škodi.

Peja:
Meni su ovde, kada sam testirao Karoq, rekli Karoq 6 meseci a Kodiaq 9 meseci.Tako da, svaka cast za srpskog Skoda uvoznika.

Za koju boju si se odlucio?
Sta si od opreme dodao na klot Style paket?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju