E ovako, da podjelim svoje iskustvo. Imam Octaviu 1.6 dizel 2011 godina u mom vlasnistvu nekih 7 godina. auto prvih 5 godina savrseno palilo i u posljednje dvije godine svaki 10 put + - duze vergla. nekih 3,4,5 sekundi.. poslije toga ide savrseno... Nema trzanja slabog vucenja i slicno..To me jednostavno nervira... Otisao majstoru, navodno nesto napuklo u kucistu filtera, zamjenim kuciste filtera goriva , ono isto, otjeram na dijagnostiku , bez ikakvih gresaka. vozi ovom, vozi onom, 100 teorija bi moglo biti ali niko ne zna tacno sta je. Na kraju svi su rekli ne smeta nista sto nekada duze vergla , vozi dok se ne pojavi neki kvar..I ja se pomirim sa tom cinjenicom.. I prije 20 tak dana ujutro nece da vergla, prazna baterija, Odem majstoru da provjeri da li puni bateriju , sve ok baterija losa, Bateriju kupio kada i auto novu Topla Proizvodjac.. Sada stavim Bosch 74-75 ampera.. U ovih 20 dana ni jednom mi se nije desilo da duze vergla... Nastavit cu pratiti da vidim da li je do toga... Ne mogu da vjerujem da je do akumulatora bilo ali sada se ne desava.. Pitam majstora keze nemoguce da je do toga ali ja kazem sada sve u redu... U ovih 20 dana palio sam ga preko 100 puta i ni jednom nije duze verglao... to je moje iskustvo sa ovim problemom... Pozdrav