ŠKODA forumi > Kvarovi Popravke Servisi

Skoda octavia 1.6 cr tdi 2010 iznenada izgubi snagu na autoputu

(1/10) > >>

MARKO1990:
Pozdrav
Imam skodu octaviu 1.6 cr tdi dpf 2010 god sa 140 000 km predenih
Problem je kada izadem na autoput i vozim 140, nakon nekoliko kilometara auto izgubi snagu i opadne na 120-110 i ne prima gas nikakvu lampicu nepokazuje na tabli i ne dimi
Kada ga vozim po gradu sve je u redu.Inace auto dobro pali i lijepo radi
Bio sam kod 4 majstora nitko ne zna sta je jer dijagnostika pokazuje da je sve u redu
Cak sam i senzor kod zracnog filtera mijenjao i opet isto auto izgubi snagu
Peti mi je majstor pregledao cijeli auto i rekao je da su dizne u lose treba njih promijeniti i da ce problem nestati
I to sam uradio i problem je ostao isti
I sad auto mi drugačije radi nego prije izmjene dizni (prije je ljepše radio, jer sad nekad na leru osjetim vise vibracija i motor se vise trese nego prije)
Ako je tko imao ovakav problem i ako ga je rijesio neka mi napise sta moram uraditi da bih rijesio problem

slobodanalex:
Sto se tice rada sa drugim diznama mozda nisu ubaceni kalibracioni kodovi u ECU. A za ovo sto izvubi snagu iskljuci turbo iz nekog razloga, posle gasenja auta greska se ponisti i opet radi normalno. Kod mene je bio problem vakuum, ali na 1.9 tdi, pa ne znam jel na 1.6 tdi isti sistem aktuatora turbine.

MARKO1990:
On je rekao da mora njegov kolega ce doci i nesto sa laptopom da neke kodove sa dizni valjda ubaci u auto valjda je to kalibracioni kod ovi.
Nije mi htjeo dati auto dok se to ne uradi.
A taj aktuator je ispravan zato sto ga je provjerava.
Odvezao sam mu opet auto pa cu vidit sta ce biti

nebojsar:
Ja sam imao slican problem u nekoliko navrata i nisu mi ga resili. Ono sto na kraju sumnjam je da je jednostavno do softvera.
Moj auto je 2015 i par puta sam isao u servis jer mi se desavalo da dodam gas a auto zakuca do 2500 obrtaja i nista preko.
Mogu da dam gas do patosa nista se ne desava. Par puta sam bio u opasnim situacijama jer sam izlazio iz sporednih ulica i to mi nije
trebalo a desilo se.  Jednostavno dodajem gas, a auto ubrzava 5 x sporije od akcije na pedali. Moja sumnja je na softver koji je ocigledno auto prebacivao u neki safe, limp ili kako vec mod. Neko vreme mi se vec ne desava pa sumnjam da su mi mozda odradili neki update softvera (na redovnom servisu) koji je resio problem.

bigor:
Provjeri eger ventil da li radi ispravno

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju