ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Fabričke dimenzije felni i guma - Škoda modeli

(1/10) > >>

Filip BG:
Poštovani forumaši,

našao sam dokument u kojem su fabričke dimenzije felni i guma za sve Škoda modele. "Izdavač" dokumenta je TUV - Nemačka.
Meni je pomogao kada sam tražio čelične 16" felne za zimski set.

https://www.tuev-hessen.de/fileadmin/tuev/Files_PDFs_and_Co/tuevhessen_serienreifen_Skoda_11_2017_ger.pdf

Pozdrav.

jovan.ilic.89:
Свака част колега! Занимљив документ, користиће некоме сигурно bravo2

Enes_k1:
Meni je vec ucinio uslugu jer po ovom dokumentu na 17" za Octaviu A5 facelift ( fabricke Pallas ) ne idu lanci. To znaci da je dobro sto nisam proslijedio 15" jer u Sarajevu moram imati lance i biti spreman da ih stavim

Filip BG:
Drago mi je da je dokument od koristi. Mene su prilikom kupovine felni neki (pre)prodavci ubeđivali da je baš ta dimenzija felne koju oni prodaju fabrička, a to nije uvek bila istina.
Nije važno da je felna samo sa npr. 5x112 rasponom rupa već se gleda i širina (J) i offset (ET). Treba biti svestan šta kupovina felne drugačije dimenzije nosi sa sobom, što ne mora biti apriori negativno ni ružno.
Pozdrav za Jovana i Enesa koji imaju sreću da svoje Škode češće provozaju na deonici Vlasenica - Han Pijesak. Na delu tog puta vozio se brdski šampionat u SFRJ.

Enes_k1:
Kod mene su na autu bile 17" 5x112 ali je ET35 i nikako ne odgovaraju jer previse izlaze van gabarita auta na prednjoj strani.
Takođe i ova informacija za lance je jako bitna nama u brdskoplaninskim krajevima jer nekad su neophodni.
Godinama sam vozio razne modele BMW 5 i igranka sa dimenzijama guma i felni mi je bas dojadila. Kako sam se samo obradovao kad sam video da je za zimu idealna 195/65/15. Sve 4 nove gume (Michelin ili Continental) su oko 220€. Tako da cu da imam dva seta.


OFF:
Generalno ruta preko Romanije od Sarajeva ka Beogradu i nazad se vozi najmanje jednom mjesečno :) A koga tu nije uhvatio snijeg u Maju i mraz u Septembru (bas na tom dijelu puta, na ljetnjim 17" i 18") taj ne zna sta je uzbudljiva voznja  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju