Pozdrav svima,
Evo mojih utisaka sa Škoda dana na stazi NAVAK-a. Trajalo je od 9 do nekih 14h, bilo je oko 50-tak ljudi.
Bilo je 4 grupe po 12 vozača i to 1 grupa teorija i predavanja, a 3 grupe staza. Teorija i predavanja su iznanađujuće bili veoma dobro predstavljeni tako da nije bilo dosadno, naprotiv. Ipak, bolje je bilo na stazi

Što se staze tiče vozilo se:
1. Nova Fabia 4 kruga pa promena vozača (4 vozača u autu i svi imaju priliku da voze). Prati se jedna Škoda VRS karavan u kojoj je instruktor... Zanimljivo je juriti za VRS-om u malenoj fabiji
Utisci o automoblima: Naša grupa je vozila čini mi istu ovu koju je Mladen Alvirović vozio:
https://www.youtube.com/watch?v=2IQLeevqpP0. Odličan autići, meni samo malo tesan, ali dobro vuče s obzirom da je nas četvorica bilo unutra.
2. Panično kočenje i slične stvarčice. 3 auta Octavia, Karoq i Superb isto 4 vozača i menjanje na tri prolaza: prvi prolaz max kočenje pri 80km/h; drugi prolaz isto samo kočenje na znak instruktora uz izbegavanje prepreke, treći prolaz 60km/h izbegavanje prepreke bez kočenja. Vrlo, vrlo interesantno uz mogućnost da se vidi kako se svaki od ovih auta ponaša i kako ESP radi pri ovakvim situacijama.
Utisci o automobilima: Što se auta tiče, mani je od ova 3 octavia ostavila najbolji utisak, možda zato što od 2010 vozim octaviu, pa se osećam kao "kod kuće". Karoq mi je nekako mnogo visok, a superb, iako odličan, baš deluje glomazno, mada odlično ide.
3. Off-road sa Kodiaq-om. Meni najzanimljiviji deo, jer je staza bila i snežna i blatnjava i baš prava za off-road, sa sve uzbrdicama od 45 stpeni i twister-om i sličnim lepotama.
Utisci o automobilima: Kodiaq se pokazao odlično. Mi smo vozili Kodiaq sa baš punom opremom (sun-roof, elektro podešavanje sedišta, DSG, senzori, 360 kamera i slične lepote) i utisak je odličan. Auto deluje jako kompaktno i upravljivo, iako je dosta veliki auto. Sa druge strane, čini mi se da se može preterati sa senzorima i elektronikom

stalno nešto pišti, obaveštava i javlja, čak malo i smeta u vožnji off-road, jer odvlači pažnju sa puta, a pišti i na najmanju grančicu i sl. Ne znam, možda je to ok, ali meni deluje kao pomalo smetnja...
Sve u svemu jako interensantno iskustvo (prvi put sam bio na NAVAK-u). Dakle ukupno 5 delova. Mojoj grupi je zapao baš dobar raspored: uvodno predavanje o istoriji škoda, dva puta vožnja po stazi, predavanje o bezbednosti i na kraju, off road kao šlag na torti

Nismo se nešto preterano slikali, jer nije bilo baš mnogo vremena, a biće i snimak čini mi se u emisiji SAT, tako su nam bar rekli...
Eto toliko za kraći izveštaj sa Škoda dana...