ŠKODA forumi > Kvarovi Popravke Servisi
Filter goriva, na koliko KM se menja?
Turbo:
Imam pitanje u vezi danas zakazanog servisa, naime u servisnom uputstvu za moj auto piše da se filter goriva menja na 30.000km, ali u Autočačku su mi do sada menjali na svakom servisu. S druge strane, u Ćirincu su mi rekli da oni menjaju svaki drugi put, tj. na 30.000 kao što je i propisano.
Obzirom da cena filtera goriva nije uopšte zanemarljiva(ok 4000 dinara), treba mi savet da li da menjam to sada? Na prošlom servisu je zamenjen.
Ako je moguće odgovor mi treba što pre, u pola 2 mi je servis.
zoranius:
Mislim da bi filter goriva i ulja trebalo menjati na svakom servisu. Ako nam je gorivo vec takvo kakvo je ne treba rizikovati veci kvar na autu koji vredi n hiljada eura zbog ustede od 4000 dinara.
sasaj:
I ja mislim da treba menjati filter prilikom svakog servisa osim ako ne vozis auto na plin,e u tom slucaju ne moras da menjas filter goriva cesto....
djordje48:
i u porsceu su mi rekli da na svakih 30 000 menjaju filter goriva. jel mali servis radis na 10 ili 15 hiljada. mozda da povecas interval ako dosta prelazis godisnje i da sve filtere i ulje menjas na 20 000. ja sam tako uradio
sasaj:
znam ali da sada ne pricamo o kvalitetu goriva i puteva,evo dacu jedan primer
za opel i chevrolet servisni interval je 30.000 km dok je kod nas to 15.000 km-razlog,los kvalitet goriva,puteva a o delovima ako se ne odrzava u ovl.serv. da i ne pricamo,mala privreda samo bije.
Zato sam ja za varijantu da je bolje davati po malo i menjati te gluposti nego da crkne nesto sto se mi odjednom izbaciti par stotina eur-a
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju