Autor Tema: Šta kaže zakon? - Tintovanje svetala PVC Filmom  (Pročitano 10178 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ivanm

Odg: Šta kaže zakon? - Tintovanje svetala PVC Filmom
« Odgovor #45 poslato: 21. Mar, 2019. 11:29 »

Sent from my iPhone   Pro

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #46 poslato: 21. Mar, 2019. 20:45 »
Koliko sam ja imao prilike da se informisem na vise mesta: 2 tehnicka pregleda, Autocacak servis, Bugi trade servis (firma za limariju koja saradjuje sa Autocackom), zatim 2 servisa za zatamnjivanje stakala, Zakon nigde nije propisao folije za farove, dakle jos uvek su u nepostojecoj zoni, samim tim ne bi smeli na tehnickom da vas drndaju za folije na farovima...
Ali ima jedno ali: far ne sme biti sakriven folijom, tj. folija ne sme yatvoriti svetlosni snop fara... A to opet moze negde na nekom tehnickom da napravi problem ako je neko stavio bas neku gadnu crnu foliju, a ne vidim razloga da je iko stavi...
Ja licno imam svetlo plavu na prednjim farovima i maglenkama, tesko se moze primetiti, daje blagu plavicastu nijansu i nema smanjenja svetla...
Pozadi na stopaljkama imam srednje tamnu sivu, to je taman da da lepu boju faru i kontrast mom belom autu, ali nema vidljivog smanjenja svetla, dakle ne smeta...
Auto registrujem u ozbiljnoj kuci, koja uvek odradi obiljan tehnicki pregled i oni su mi takodje potvrdili da to nije problem...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Maxa1984Započeo temu

« Odgovor #47 poslato: 21. Mar, 2019. 23:23 »
Ali ima jedno ali: far ne sme biti sakriven folijom, tj. folija ne sme yatvoriti svetlosni snop fara... A to opet moze negde na nekom tehnickom da napravi problem ako je neko stavio bas neku gadnu crnu foliju, a ne vidim razloga da je iko stavi...
Ja licno imam svetlo plavu na prednjim farovima i maglenkama, tesko se moze primetiti, daje blagu plavicastu nijansu i nema smanjenja svetla...

Pogledaj link koji sam dao. Deluje prilično providno, ne verujem da zatvara svetlosni snop
  • Vozi: 1998 Škoda Felicia 1.3 lx

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #48 poslato: 10. Apr, 2019. 18:21 »
Imas u Car Foil Shop-u folije raznih boja za tintovanje, ja sam uzeo svetlo plavu za prednje farove i srednje crnu za stopaljke i super to izgleda, ne smanjuje svetlost, bas kako treba.
Sirina folije je 30 cm, cena po duznom metru 400 din.

Inace imas i u Difol-u ali samo srednjecrnu, sece se iz rolne sirine 126cm, pa koliko hoces, cena je mozda malo i niza, ako se dobro secam...

Za par farova ti treba 30cmx1m, tj malo manje ali po meni opusteno sa 1m, meni je ostalo i za maglenke napred od svetlo plave folije, kao i za katadioptere pozadi od ove srednje crne... Katadiopteri su dobili malo tamniju nijansu crvene ali i dalje obavljaju funkciju i nocu odbijaju svetlo koje dolazi na njih.

Sve preporuke!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Maxa1984Započeo temu

« Odgovor #49 poslato: 10. Apr, 2019. 22:56 »
hvala na informaciji
  • Vozi: 1998 Škoda Felicia 1.3 lx