0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.
Ne samo dq200 je smece.
S nabija više obrtaje i razlika je samo u tome. DQ200 konkretno ima max torque od 250Nm, plus je dry tip, tako da ne može on da izvlači neke performanse. Sa druge strane DQ250 jeste stariji menjač ali trpi 400Nm. Čak ni DQ380 ne ide preko 400Nm, mislim da je njemu propisano i manje, nekih 370-380Nm. Jedino ko ide preko je DQ500 i 511, i imaju 550Nm, tako da lepo mogu da izvuku i neki remap menjača ako je potrebno. Generalno menjač kao menjač, DQ200 je valjda imao probleme sa mehatronikom i sa multi cluch delom. Lenj možda jeste, ali za manja vozila je uz redovno održavanje ok.
Mislim da je taj menjac i danas problematican.Zoki PH radio intervju sa Davorom, noze da se odslusa i tako je.Problematican menjac sa kojim ne znas na cemu si, kupis nov auto i rikne na 50k km.DQ250 je manje ugladjen id DQ381. Ima kracu 6., nego ovaj drugi 7., pa je i manje ekonomican, ali je veca raga.Kod njega se kvari mehatronika, ali retko. A kad rikne, jeste papreno, nema popravke.Kod DQ381 su popravke jeftinije, ali je vise delova podlozno kvarovina.Servisni interval skratiti za 1/3, pa i na 1/2 od preporucenog, zavisi kako ga vozis.Ako je na 60k, ja radim na 40k. Ako je 3g, ja radim na 2g,...Moj DQ250 je na 206k km i gura dobro i dalje, da ga ne ureknem.Steta za taj 1.5 tsi sto je uparen sa problematicnim menjacem, kod cele grupacije.https://youtu.be/NAeFQdZ6yBM?si=efc1TyNOZqhMbG0B