Autor Tema: Karoq - sigurnosni sistemi  (Pročitano 3668 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Koja2422

Odg: Karoq - sigurnosni sistemi
« Odgovor #15 poslato: 07. Nov, 2024. 07:40 »
Preporuka za mehaničku zastitu Abloy lock, ključ daleko manjih dimenzija od Zedera, praktičnije zaključavanje samo pritiskom brave na gore..

Na prethodnoj Octaviji sam imao Zeder, na sadasnjoj Abloy i daleko je prakticnija.

Isto preporuka od mene, Skoro sam uzeo Karoqa i ugradio Abloy zastitu. Prakticna laka i brzo se sve zavrsava. :)

Van mreže Koby

« Odgovor #16 poslato: 07. Nov, 2024. 08:29 »
Hvala vam za iznijeta misljenja  bravo2
bog_daaan, koliko si platio taj Abloy lock, jel princip ugradjivanja slican Zederu (busenje letve volana), te kakav je princip rada?
Iz vasih odgovora zakljucujem da je vecina pribjegla opciji Zedera, te po jedna osoba Abloy lock i Pandora alarm..
  • Vozi: Skoda Karoq 1.6

Van mreže Koby

« Odgovor #17 poslato: 07. Nov, 2024. 09:22 »
Isto preporuka od mene, Skoro sam uzeo Karoqa i ugradio Abloy zastitu. Prakticna laka i brzo se sve zavrsava. :)

Jel nisi imao problema prilikom ugradjivanja?
Jedan drugar mi kaze da njegov Karoq ima zracni jastuk za kolena, bas na mjestu gdje se ta neka zastita trebala ugraditi, pa kao da zbog toga nije mogao to provesti do kraja  ::) (mada mi djeluje neosnovano, ali ne mogu nista tvrditi).
Cijenim da se i ova Abloy zastita ugradjuje na opisanom mjestu, pa cisto da mi priblizis stanje stvari u tom dijelu ako nije problem.

Van mreže bog_daaan

« Odgovor #18 poslato: 07. Nov, 2024. 09:30 »
bog_daaan, koliko si platio taj Abloy lock, jel princip ugradjivanja slican Zederu (busenje letve volana), te kakav je princip rada?
Iz vasih odgovora zakljucujem da je vecina pribjegla opciji Zedera, te po jedna osoba Abloy lock i Pandora alarm..
Abloy lock sam platio 210 ili 230 evra, slagao bih te ali cena je slična kao Zeder, nisu neke bitne razlike.
Princip ugrađivanja jeste isti, samo se letva buši malo bliže vozaču, pa je brava pristupacnija. Zeder se obično niže ugradjuje pa ume da bude i nezgodno malo za zaključavanje - otkljucavanje.

Princip rada, bravica klik na gore zaključano, ključ u bravu i okret, otkljucano. Jednostavno je, a em je ključ manji, em se lakše zaključava.

Jel nisi imao problema prilikom ugradjivanja?
Jedan drugar mi kaze da njegov Karoq ima zracni jastuk za kolena, bas na mjestu gdje se ta neka zastita trebala ugraditi, pa kao da zbog toga nije mogao to provesti do kraja  ::) (mada mi djeluje neosnovano, ali ne mogu nista tvrditi).
Cijenim da se i ova Abloy zastita ugradjuje na opisanom mjestu, pa cisto da mi priblizis stanje stvari u tom dijelu ako nije problem.

I moja Octavia ima vazdusni jastuk za noge i kolena, ali on je nisko postavljen, zaštita se ugradjuje na letvu volana pri vrhu, gde je zaštitna plastika volana, tako da ne bi trebalo da postoje smetnje.
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #19 poslato: 07. Nov, 2024. 09:35 »
Један савет.
Уколико у екипи имаш и женског возача води рачуна и о томе, односно о положају браве и начину откључавања, уколико се одлучиш за неку од ових механичких заштита.
Искуство, супруга ме најстрашније мрзи због манипулације са Зедером!  =))
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže Koby

« Odgovor #20 poslato: 07. Nov, 2024. 09:45 »
Abloy lock sam platio 210 ili 230 evra, slagao bih te ali cena je slična kao Zeder, nisu neke bitne razlike.
Princip ugrađivanja jeste isti, samo se letva buši malo bliže vozaču, pa je brava pristupacnija. Zeder se obično niže ugradjuje pa ume da bude i nezgodno malo za zaključavanje - otkljucavanje.

Princip rada, bravica klik na gore zaključano, ključ u bravu i okret, otkljucano. Jednostavno je, a em je ključ manji, em se lakše zaključava.

I moja Octavia ima vazdusni jastuk za noge i kolena, ali on je nisko postavljen, zaštita se ugradjuje na letvu volana pri vrhu, gde je zaštitna plastika volana, tako da ne bi trebalo da postoje smetnje.

Aha, ok, korisne informacije si mi dao  bravo2
A reci mi jos ovo, sta bude sa plastike, skine se, a? (jer kako ce se zakljucavati/otkljucavati ako je ona tu)

Van mreže Koby

« Odgovor #21 poslato: 07. Nov, 2024. 09:48 »
Један савет.
Уколико у екипи имаш и женског возача води рачуна и о томе, односно о положају браве и начину откључавања, уколико се одлучиш за неку од ових механичких заштита.
Искуство, супруга ме најстрашније мрзи због манипулације са Зедером!  =))
Znas kako, balans je najbitniji u zivotu, ti/ja/mi smo im dobri, Zeder ih izludjuje, tako da je to zlatna sredina i optimalni prosjek, ne treba pribjegavati idealizovanju.. :RR)

Van mreže Koby

« Odgovor #22 poslato: 15. Nov, 2024. 14:01 »
Pozdrav ljudi, ugradio sam Zeder na Karoqa, ok je sve za sada, ali imam jedno pitanje za vas koji vec imate ovu zastitu.

Naime, kad mi je zakljucan Zeder, pa otkljucavam i tek ulazim u vozilo, cim otvorim vrata pocne se priguseno zvucno oglasavti nesto, tipa "piii", jednako kao i kad odmah potom udjem u vozilo, a vremenski posmatrano do trenutka dok jos nisam  dao kontakt niti startovao vozilo (i traje nekih 10-15 sekundi), jel to ok ili ne? Isto se odnosi i kad zakljucam Zeder, te hocu da napustim unutrasnjost vozila, pa cim otvorim vozaceva vrata, pocne se cuti navedeni zvuk.

Na prvu mi je bas smetalo, a onda sam navedeno dozivio kao plus tj. podsjetnik da je Zeder u vozilu zakljucan i da ne moram se saginjati i fizicki provjeravati, te mi na taj nacin dodje i kao vid posredne pomoci i potvrde da je Zeder u vozilu zakljucan. Zbog toga sam zvao lika koji mi je vrsio ugradjivanje, te mi je rekao da dodjem ponovo i da mi to iskljuci ukoliko zelim (ali se sada dvoumim da li da uopste da iskljucujem obzirom da sam se navikao na to i da mi sluzi kao potvrda zakljucanosti Zedera). Navedenu opciju nisam imao na prethodnom Zederu koji sam imao na proslom vozilu (Pasat), pa me je zbog toga malo zbunilo u startu.

Sta vi mislite o tome i kakvo je vase misljenje/iskustvo u navedenom dijelu?
« Poslednja izmena: 15. Nov, 2024. 14:06 Koby »

Na mreži Lufti

« Odgovor #23 poslato: 15. Nov, 2024. 14:10 »
Meni nista ne pisti...samo da ti ne potrosi akumulator...
  • Vozi: Škoda Scala 1.0 TSI