Autor Tema: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2019/20  (Pročitano 12541 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jovan.ilic.89

Odg: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2019/20
« Odgovor #15 poslato: 23. Sep, 2019. 09:05 »
Sta je sa gy ultra grip 9? Vidim koje su marke u prvih pet, bas me zacudilo odkud njih nema.

Не знам шта си тачно гледао, али ако се односило на тестове које сам ја поставио у прва два теста је та гума другопласирана :) Код Британаца (у трећем тесту) их нема, али је ту друга гума из GY портфолија :)

Kupljene Dunlop Winter Sport 5 :)

Честитке, одлична гума, имамо је на једном возилу у породици bravo2

Van mreže djordje48

« Odgovor #16 poslato: 23. Sep, 2019. 11:22 »
sto se mene tice, ove godine ce biti ovako: nove witere koje ce se voziti 4 sezone max pa u djubre (za 225/45/17 cena je 6400 po gumi). i posto nemam 4x4 obavezno thule konig k summit lanci od 42 000 din bravo2 pa to nek bude komb kao da sam uzeo miselin od 16 000 po gumi bravo2

Van mreže nidza

« Odgovor #17 poslato: 23. Sep, 2019. 11:27 »
Winter1 nije hendikepiran na snegu, dapače, nego u ostalim, mnogo češćim uslovima zimi. Po suvom je užas, po kiši je spasavaj se ko može.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Alex71

« Odgovor #18 poslato: 23. Sep, 2019. 13:48 »
Ja sam vise za bolju gumu nego li neke fensi lance. Zimus sam prvi put u zivotu vozio sa lancima (i to jos na novom autu). Zavejalo na kopu, nije bilo auta bez lanaca. Imao sam lance neki od ovih Bottari (vrlo pristojno za pristojne pare) https://www.autosport.rs/catalog/auto-oprema/zimska-auto-oprema/lanci-za-sneg/?manS=3&sort=. U stvari stavio sam ih jel sam se naplasio da me ne kazne, al realno bih se spustio i bez njih. Gume su bile dunlop winter sport 5 (gore pomenute). Guma se pokazala extra na superbu , mada sam na prethodnom autu imao lose iskustvo sa dunlop winter sport 4D gde su se za nedelju dana voznje na +20 u martu mesecu bukvalno iscepale lamelice za sneg. Al ajde gumari su me ubedili da bi mi se to desilo i sa nekim jos skupljim gumama. Gore pomenuta wintera trpi solidno vece temperature ako se bas zadesi da covek nije u mogucnosti da zameni gumu "na vreme".
  • Vozi: Superb 2.0 TDI MY2019

Van mreže Marjanke

« Odgovor #19 poslato: 23. Sep, 2019. 17:47 »
Winter1 nije hendikepiran na snegu, dapače, nego u ostalim, mnogo češćim uslovima zimi. Po suvom je užas, po kiši je spasavaj se ko može.
Da ne preterujes malo? Ili vozis preterano agresivno za postavljene uslove?
Ne volim winteru takodje, ali ne bih bas rekao da je toliko ocajna.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže DonKihot

« Odgovor #20 poslato: 23. Sep, 2019. 19:10 »
Kolega je vozio gy ultra grip 8. Prve godine bruka, druge solidna, trece plastika. Vozene samo zimi. Ja sam veliki fan save eskimo s3+. Tako sam se lepo druzio sa njom, kad budem kupovao zimske kupicu nju sigurno.

Poslato sa EML-L29  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže nidza

« Odgovor #21 poslato: 23. Sep, 2019. 22:30 »

Послато са SM-J415FN  
"Nije strašno", oko 7m ima duži zaustavni put u odnosu na top gume po kiši pri kočenju na 80kmh. Na 120 nisu testirali, ali ako raste eksponencijalno, to je možda i 15m dalje, pa ti pazi koliko rastojanje treba da držiš sa tom gumom.

Svakako već godinama se ne kvalifikuje za dalje testove jer su ocenjene kao nebezbedne.

Vozio sam ih i ja nekad, ali sad ne bih. Nema to veze sa agresivnom vožnjom, ljudi voze ko idioti, pešaci nisu normalni, deca su nevaspitana, najskuplja guma je jeftina kakvu štetu loša guma može da prouzrokuje.

Sent from my POCOPHONE F1  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #22 poslato: 24. Sep, 2019. 02:38 »

Послато са SM-J415FN  

Malo je reci ocajna . Dobio nove uz rs reko ajd nove su , katastrofa , presao na conti zimske .

Za sam sneg ok kopaju bas lepo , ali suvo i mokro , kocenje , proklizavanje i po meni najgore u krivinama kao da su od plastike .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže djordje48

« Odgovor #23 poslato: 24. Sep, 2019. 08:49 »
uopste mi veliki i dugacak auto sa prednjim pogonom ne uliva poverenje po kisi i snegu niti po klizavom iako je ravno. Probacu wintere, pre sam na fabiji imao dunlop wintersport 4 i bile su vrh. Lance moram da uzmem u svakom slucaju jer imam par uzbrdica i nizbrdica zimi veoma rizicnih gde ako se spustam ili penjem imam vozila parkirana sa strane pa postoji rizik da ih udarim ako auto ne drzi pravac. Zivo me zanima kako ce se superb ponasati sa lancima, jer fabija je isla kao zmaj sa lancima :bravo:

Oni konig thule lanci su skupi kao otrv. Ne sumnjam da su easy fit i plug and play i taj faj rad, nego me brine dugtrajnost tih lanaca. tj brine me dugotrajnost 400 evrica :o :-X

Van mreže Marjanke

« Odgovor #24 poslato: 24. Sep, 2019. 10:39 »
Mozda ja gresim onda.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže nidza

« Odgovor #25 poslato: 24. Sep, 2019. 12:52 »
Pazi se Winter1 i svake druge prejeftine gume na trenutnom tržištu, pa kad se slože kockice zameni. Ima guma koje nisu mnogo skuplje, iz srednje lige, a neuporedivo su bolje i bezbednije.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #26 poslato: 24. Sep, 2019. 20:41 »
Ja sam zadovoljan sa zimskim Winterama, imam ih u dimenziji 205/55 R16 i meni su se pokazale kao veoma dobre na mom autu (Octavia 3)... Inace sam sa njima overio puteve do Zlatibora, Divcibara, Kopaonika, raznih ubrdo nizbrdo beogradskih neociscenih ulica, sasvim se lepo ponasaju, nisam imao nikakvih problema sa njima...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #27 poslato: 24. Sep, 2019. 21:08 »
Ja sam zadovoljan sa zimskim Winterama, imam ih u dimenziji 205/55 R16 i meni su se pokazale kao veoma dobre na mom autu (Octavia 3)... Inace sam sa njima overio puteve do Zlatibora, Divcibara, Kopaonika, raznih ubrdo nizbrdo beogradskih neociscenih ulica, sasvim se lepo ponasaju, nisam imao nikakvih problema sa njima...

Eto 2 iste dimenzije , a 2 razlicita auta i totalno drugacije misljenje . Definitivno su ovi testovi cisto priblizno , praksa je potpuno druga stvar stvar
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže djordje48

« Odgovor #28 poslato: 25. Sep, 2019. 08:44 »
sve zavisi i od vozaca i situacije i individue. Koliko vozite ili zelite da vozite po snegu, koliko ste vesti i sl. Mislim da je pravo zadovoljstvo probati 4x4 po snegu. Od kako sam probao golf 6 4x4 DSG, ne bih nikad vise vozio kola sa prednjim pogonom. po kisi jednstavno ne moze da prokliza. vrh! meni po ravnom pri kretanju iz mesta po kisi superb obavezno prokliza sem ako nisam bas bas pazljiv sa kvacilom i lagano

Van mreže Maksimus

« Odgovor #29 poslato: 25. Sep, 2019. 09:19 »
Kad ne moze da prokliza na kisi znacinda ima manjak snage  :))