Autor Tema: Auto gubi snagu pri ubrzavanju Skoda Fabia 1.9 tdi  (Pročitano 1218 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srdjannsZapočeo temu

Auto gubi snagu pri ubrzavanju Skoda Fabia 1.9 tdi
« poslato: 21. Nov, 2019. 19:18 »
Pozdrav svima
Imam problem,prilikom dodavanja gasa tacnije kada je papucica gasa pritisnuta skoro do kraja u drugoj brzini a cesto i trecoj auto pocne da gubi snagu(kazaljka na brzinomeru se sporije pomera i oseti se u voznji)...
Tada izbacuje crni i sivi dim(ne mogu tacno da odredim koji je,deluje mi da je pomesano) i cuje se neko kao lupanje kao neka vibracija.
Samo da napomenem da sam pre ovog problema cistio turbinu kod Cubija,sve uradjeno korektno,izmereno,provereno...prakticno kao nova turbina.
KN filter ociscen takodje... da li neko ima ideju sta moze biti?

Napominjem da auto ima orginalnu mapu od 131ks.
Auto je kraj 2005 godiste,presao 184k km.

Jel ima neko neku preporuku za servis u NS? Video sam preporuke za skodin servis u Kisacu,cak i bio par puta,razmisljam ponovo,jedino ne znam koliko su kompetentni da resavaju ovakve stvari,za zamenu delova su odlicni i brzi.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.9 tdi 2005 RS

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Auto gubi snagu pri ubrzavanju Skoda Fabia 1.9 tdi
« Odgovor #1 poslato: 21. Nov, 2019. 22:06 »
Vise crnog dima ukazuje na previse goriva . Uglavnom dizne daju previse goriva je ili kada je manjak vazduha pa da se uskladi smesa ili kada su same dizne (neka od njih lose) . Proveri protokomer , dizne , creva turba da nisu pukla , vakum itd . 
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže t.salai

« Odgovor #2 poslato: 22. Nov, 2019. 06:43 »
MAF, MAP, dizne... dijagnostika obavezno, ocitati mjerne blokove.

Na kojim obrtajima ti pocne gubiti snagu ? Sta je sa 4-om brzinom, da li i tu imas ne linearno ubrzavanje ?
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #3 poslato: 22. Nov, 2019. 09:14 »
Verovatno gubi i na cetvrtoj ali manje je primetno,otprilike od 2500 pa do nekih 3500 obrtaja.
Provericu dizne i oba senzora i protokomer uskoro.
Nemam nikakve trzaje niti gasenja iznenadna,samo je primetno tokom ubrzavanja... i da primetno je veca potrosnja goriva.

« Odgovor #4 poslato: 07. Dec, 2019. 10:17 »
Resen problem,ako nekome bude znacilo.. u pitanju je bila vakum centrala.
Zamenjena je i auto ponovo ide kao sto bi trebalo.

Van mreže fobia24

« Odgovor #5 poslato: 07. Dec, 2019. 10:24 »
Dobro je da si resio, a svakako je pohvalno sto si napisao resenje da tema moze da bude kompletna.

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk

« Odgovor #6 poslato: 07. Dec, 2019. 10:29 »
Inace auto je gubio snagu i na vecim brzinama,tacnije nije mogao da predje na auto putu brzinu od 135km/h.
Smatram da je bolje podeliti resenje,nego da ljudi lutaju za resenjem po raznim forumima ili jos gore da traze majstora ko ce im zavrsiti posao.