Autor Tema: Spreciti ili umanjiti posledice saobracajne nezgode za koju nista niste krivi  (Pročitano 1710 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

Ovih dana jos jedna jeziva saobracajna nezgoda u zaustavnoj traci.

Verovatno zaspao vozac kamion ili imao srcku ili cackao telefon. Kao i babic i njegov.vozac na rampi i siptar iz finske sto ubi decu letos.

-kupite LED rotaciju 12V za bilo kakvo zaustavljanje u zaustavnoj ili na putu

-sva 4 upaliti i rotaciju i pozicuju obavezno ako izlazite iz kola a izaci obavezno ako je to moguce i vozilo ostaviti na travi pored zaustavne trake

-ako je hladno i sl a zaustavite se obavezno rotaciju na krov sva 4 i sva moguca svetla popaliti. Sto znaci da rezervoar mora biti sto puniji zimi.

-kad se slepaju dva vozila, trukut ide na vuceno pozadi na zadnja vrata a vozilo koje vuce naped na masku haube i sva 4. To srbi nikako da usvoje ne znam iz kog razloga. Ne znam sta je toliki problem ljudskoj sujeti i ponosu da stave 2 trokuta u gepek. Vrv tezina trokuta toliko srce gorivo da je to nepodnosljivo. Lim i plastika nisu zivo bice!

Rotacija je 10 evra i nije skupa. Niti vuce uopste struju u led varijanti.

Ne stedite akumulator i farove vozila zbog dobre obelezenosti na putu, nije vredno zivota! Ali ne vredi sve ovo uzalud pricam

Van mreže milosgranice

Prosao sam juce tamo posle nezgode, nije bilo magle ni kise, ok za voznju, nema tragova kocenja, nista, verovatno je zaspao vozac. Pre 2 nedelje,  mozda 2 km blize ka Beogradu u  traci ka Beogradu se prevrnuo kamion, preprecio put, nafta svuda po putu, imas utisak da ce neko da raspali rostilj u svakom trenutku, usrao sam se ziv, nisam se toliko uplasio ni kad sam se okrenuo na krov na autoputu. Cekali smo sat vremena da se rascisti put.
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže sale.kriminale

Imao sam razgovor sa vozačem kamiona (skupa vozila) koji je izazvao sudar nedavno baš u zaustavnoj traci jer je slučajno ušao u tu traku. Vozilo u zaustavnoj je bilo propisno obeleženo ali džabe. Zaslepelo ga sunce a on je nešto njakao po kabini. Posle kada mi je rekao pod kakvim uslovima radi sve mi je bilo jasno. Vozi negde na mesto utovara noću pa u kamionu "spava/čeka" do jutra da bi se natovario/istovario pa nazad. Nema tu odmora. Gazda ga plaća nešto preko računa a nešto keš. Daleko je to od ozbiljne organizacije i ozbiljne države. Gde god da se zaustavljaš moraš biti obeležen i nakićen kao novogodišnja jelka. Na auto-putu moraš držati svoju traku po svaku cenu. Nema tu zezanja.
  • Vozi: Dacia Logan

Na mreži 2 Busy

Rotaciona svetla su zabranjena na privatnim putničkim vozilima. Kao i blinkeri.
Najbolje je, ako se zaustaviš u zaustavnoj traci, da se propale svi svetlosni uređaji i svi putnici sa vozačem iza ograde. Okrene se šlep služba i čeka se iza ograde.

Послато са SM-A605FN  

Van mreže djordje48Započeo temu

Bas ne briga ako me uapse zbog rute rotacije na krovu, eno babic ubio zenu pa nikom nista. On ne ide u zatvor a tatina princeza Teodora i dalje je carica instagrama >:(

Van mreže klisko

ZOBS, iz člana 111:
"Žuto trepćuće ili rotaciono svetlo može da se upotrebljava na vozilu kao upozorenje za prinudno zaustavljeno vozilo, saobraćajnu nezgodu, priredbu na putu ili drugu prepreku na putu."
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019