Autor Tema: Vgate iCar Pro (ELM327) - Carista, VAG DPF, Torque Pro, inCarDoc Pro  (Pročitano 28905 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AleksandarAca

Odg: Vgate iCar Pro (ELM327) - Carista, VAG DPF, Torque Pro, inCarDoc Pro
« Odgovor #165 poslato: 19. Jul, 2021. 14:13 »
Ja sam radio preko Cariste...

Na mreži Br@n@

« Odgovor #166 poslato: 14. Avg, 2021. 15:08 »
Pozdrav, da li neko skidao i proveravao aplikacije (Carly, Carista I slične) sa moddroid i androidyolo sajtova da li imaju viruse ili sličan neki malver pošto mi čudno da na dva sajta postoje verzije Carly i Carista aplikacije koje su uvek novije verzije nego li one na Google Playstore i razlikuje se veličina u  MB-ima u korist onih sa ova dva pomenuta sajta?

Van mreže nemilose

Sve što ti treba, skidaj sa ruskog 4pda foruma. Nikada problema nisam imao.
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Na mreži Br@n@

« Odgovor #168 poslato: 15. Avg, 2021. 00:29 »
Dobar je 4pda ali nema ni tamo uvek sve da se nađe i uvek sveže verzije. Ova dva pomenuta moddroid i androidyolo su dobri jer imaju baš dosta aplikacija za auto dijagnostiku i imaju uvek najnovije verzije naravno otključane. Ali ne znam koliko su provereni za download.

Van mreže Galaxy

« Odgovor #169 poslato: 12. Dec, 2021. 21:29 »
Danas sam odradio dpf preko carista-e i elm 327 i odlicno ispalo.
Pokusao preko vcds-a i zabagovalo, pogresno sam uneo onu security sifru. Skinu sa ovog foruma carista i odradio. Pohvala zainkove jos jednom :)

Takodje sam ukljucio i cornering light... Lakse od vcds-a
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #170 poslato: 17. Dec, 2021. 18:57 »
Da li je neko probao preko Cariste da promeni setovanje odziva na pedalu gasa?
Po defaultu je "Gradual controlled by time", a modifikacija je "Direct, cotrolled by threshold". Aktivirao sam ovu drugu opciju na Passatu B8 2.0 150 KS i auto ima drasticno bolji odziv na gas pogotovo na manji pritisak pedale.
E sad ne verujem da ovo nije moglo da bude default fabricki tj.  verovatno postoji razlog zasto nije. Koje su potencijalne konsekvence i kako je u sustini to poboljsanje nastalo? Da li moze da steti motoru ili menjacu na duze staze?

Van mreže Stojke87

« Odgovor #171 poslato: 07. Feb, 2022. 08:59 »
Veliki pozdrav drugari.
Hteo bih pazariti predmetnu spravicu za ličnu amatersku dijagnostiku, može li pomoć oko toga da li je opravdano dati više para za Vgate Icar Pro u odnosu na običan i ima li velike razlike između BT 3.0 i BT 4.0?
Inače planiram da poručim preko Ebay-a, ima ih za po 20 i neki evro.
Najviše bi mi trebalo za praćenje parametara i manuelno pokretanje regeneracije DPF, ali i za ostale dijagnoze i kodiranje nekih osnovnih stvarčica.
Da li su ranije pominjani predmetni programi besplatni, pre svega Carista i VagDPF ili se mora mesečno izdvojiti određena suma novca.
Unapred zahvalan. bravo2
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi 4x4, 16v CR, 140ks 2011

Na mreži AcoSkZapočeo temu

« Odgovor #172 poslato: 07. Feb, 2022. 10:26 »
BT 3.0 je samo za Android, a BT 4.0 moze i za Android i iOS.
Programi nisu besplatni, ali mogu na netu da se nadju otkljucane ("placene") verzije.
Sve ostalo pise u temi, prelistaj.

Van mreže Stojke87

« Odgovor #173 poslato: 07. Feb, 2022. 13:30 »
Ok, hvala. Prelistao sam velikim delom sve postove, Vgate Icar stara verzija je koliko vidim sa BT 3.0 a Pro verzija sa 4.0, ne znam ima li još nekih većih razlika sem brzine rada i prenosa podataka preko BT.
Šta ti Aco predlažem da se uzme, odnosno da li za Pro verziju vredi dati do 10e više?
Za programe mi je jasno sada, zamolio bih te ako možeš jedan novi post da postaviš u vezi sa trenutno aktivnim poslednjim ažuriranjima istih, odnosno linkove ka tim verzijama.
Srdačan pozdrav.

Na mreži AcoSkZapočeo temu

« Odgovor #174 poslato: 07. Feb, 2022. 14:22 »
Ne moras Pro, moze i obican. Isto je, samo je bitno da je pravi ELM327 (a tu ti ne mogu pomoci).

Van mreže Stojke87

« Odgovor #175 poslato: 07. Feb, 2022. 14:33 »
Važi druže, hvala, rešavaću  kupovinu preko potvrđenih Ebay prodavaca, tako da ne bi trebalo  biti problema oko originala, samo ću videti da li ću Pro ili Icar2 verziju.
Hvala i za link prema App na PM.  bravo2

Na mreži Br@n@

« Odgovor #176 poslato: 07. Feb, 2022. 23:00 »
@Stojke87
Imao sam sličnu dilemu da li da uzmem Pro ili običnu verziju i pošto me je mrzelo da čekam Pro verziju sa Ebay-a uzeo sam ovde kod nas  običnu verziju i nisam se pokajao. Realno sve što ti radi od aplikacija i funkcionalnosti na Pro verziji radiće i standardnoj. Razliku između BT 4.0 i 3.0 nećeš u radu primetiti tako da je to nebitna stavka. Koliko se sećam jedini  Pro verzija vuče manje struje kada je u standby režimu, ali opet ne verujem da ćeš držati vgate sve vreme na OBD konektoru.

Van mreže Stojke87

« Odgovor #177 poslato: 08. Feb, 2022. 08:36 »
@Br@n@
Da, i ja negde videh da je razlika izmedju BT 3.0 i 4.0 samo valjda u malo boljoj uštedi struje kod ovog drugog.
A između ICar2 i Pro verzije u proširenoj listi podržanih modela, mada i prva i druga verzija svakako podržavaju moju Octaviju, tako da izgleda i nema neke značajnije razlike u mom slučaju.
Videću danas pa preseći, al iz svega gore pomenutog trenutno sam bliži Icar2 verziji, da ne bacam još 10e više za džabe za Pro.

Gde si ti poručio druže? Preko KP, Siluxa ili? Koliko si platio kod nas ICar2 verziju?

Na mreži Br@n@

« Odgovor #178 poslato: 08. Feb, 2022. 10:44 »
U Silux-u, čini mi se da je cena bila oko 2000 dinara.

Van mreže Stojke87

« Odgovor #179 poslato: 09. Feb, 2022. 09:21 »
Ja naručio danas preko EBay, ipak sam uzeo Pro verziju sa BT 4.0, izašlo me 22.21 dolar što mislim da je super cena, jer ih naši ovde prodaju od 4.000 do 6.000 dinara.
Obzirom da mi nije hitno i da mi se ne žuri, taman sam uštedeo para, pa očekujem uredjaj za oko dve nedelje na kućnu adresu.
Kad bude stiglo, posle ću vas verovatno  ponovo daviti sa nekim pitanjima. ;D