Autor Tema: Razlika: remontovane ili nove dizne  (Pročitano 21767 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TuleZapočeo temu

Odg: Razlika: remontovane ili nove dizne
« Odgovor #15 poslato: 19. Jul, 2021. 13:59 »
Pre svega se izvinjavam na ozivljavanju teme koja je prekticno godinu dana neaktivna, ali posto problem nije resen ponovo sam se aktivirao ovaj put odlucan da isteram do kraja :)
Da li bi mogao neko od vas ko se razume da mi samo prokometarise rezultat finalnog testa dizni.
Deluje mi da su vrednosti Ok, sem poslednje 6. dizne koja prelazi 0.5 (ako je to uopste bitno).
Ono sto me buni jeste sto na rezultatu ne vidim trecu diznu, jel to tako treba?
Sve razmisljam ako mi je ta treca falicna, a ovde se ne vidi, mozda je bas to resenje problema.
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 V6 TDI 2003

Van mreže vojkan85

« Odgovor #16 poslato: 19. Jul, 2021. 15:59 »
Da nije dobra, morala bi da pokaže svakako vrednosti :). Ovako bukvalno kao da ne postoji dizna. Vrednosti i sam znaš što su bliže nuli, to je bolje, ovako su malo u minusu ali nije ovo ništa strašno.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže TuleZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 19. Jul, 2021. 18:57 »
 :B=) mene vise brine to sto nje nema uopste na izvestaju. Sve vise sumnjam da je bas ona kriva sto auto trese kao da mu fali jedan cilindar :) .
Posto sam iz Novog Sada lovim termin kod Vilica, pa cemo da proverimo stanje dizni.
Jel ima jos neki servis za preporuku u NS koji radi dizne za slucaj da je Vilic pretrpan?
Cini mi se da ima i neki ovlasceni Bosh servis u Petrovaradinu, ali ne znam ama bas nista o njima.
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 V6 TDI 2003

Van mreže vojkan85

« Odgovor #18 poslato: 19. Jul, 2021. 19:00 »
Ima ProServis jos koliko vidim. Probaj i kod njih ako vec nisi.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #19 poslato: 24. Jul, 2021. 06:26 »
Ja sam isto cuo da se rade sve dizne, a ne pojedinacno. Meni je zbog jedne dizne pre par godina radio remont ovlasceni Bosch servis svih dizni. Posle toga je auto imao drugaciji zvuk, neispravan. Odvezao u ovlasceni, konstatovano da nije kodoriao dizne, 2 klipa nisu radila i da oni ne mogu kodirati. Zamenio sve dizne novim. I ne treba nikako voziti sa neispravnom diznom ili vise njih. Na mazdinim motorima losa dizna izgori klip jako brzo, ovde izdrzi duze, ali je rizik cekati da se desi havarija na motoru.