Autor Tema: Saobraćajni propisi, dileme oko istih i sl...  (Pročitano 2715 puta)

hakkler, Mihailo, Markkoni, Gogi69, alexandar, srsa, predragas, Abonos, Alpbo (+ 2 sakrivenih) i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži alexandar

Odg: Saobraćajni propisi, dileme oko istih i sl...
« Odgovor #15 poslato: juče u 20:49 »
slažem se..al to je tumačenje grada ne zakon.. to je razlika.. pao sneg..ili nečim isprljana površina... zakon je jači od odluka bilo kojeg grada.. ja zato pitam tumačenje zakona.. u ovoj zemlji je sve APP..
  • Vozi: Superb

Na mreži alexandar

« Odgovor #16 poslato: juče u 20:52 »
imam primera da je auti parkiran tik iza znaka.. i da je stigla prekršajna..jer nije dole obeleženo..

Na mreži alexandar

« Odgovor #17 poslato: juče u 20:56 »
Član 62
Vozač ne sme da zaustavi, odnosno parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u
saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka.
Odredbe ovog zakona o zaustavljanju i parkiranju ne primenjuju se na:
1) policijske službenike u obavljanju službene dužnosti, ako bi obaveza poštovanja odredaba o zabrani zaustavljanja ili
parkiranja vozila omela uspešno obavljanje službene dužnosti,
2) pripadnike komunalne policije u obavljanju službene dužnosti, ako bi obaveza poštovanja odredbi o zabrani zaustavljanja
ili parkiranja vozila omela uspešno obavljanje službene dužnosti,
3) vozače vozila pod pratnjom i vozače vozila sa pravom prvenstva prolaza u obavljanju službene dužnosti, ako bi obaveza
poštovanja odredbi o zabrani zaustavljanja ili parkiranja vozila omela uspešno obavljanje službene dužnosti,
4) radnike komunalnih službi za vreme dok vrše komunalne delatnosti, ako bi obaveza poštovanja odredbi o zabrani
zaustavljanja ili parkiranja vozila omela uspešno obavljanje komunalne delatnosti.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #18 poslato: juče u 20:58 »
Пази, ја сам лаик, ти си лаик, а ChatGPT је машина.
Можда је онда ипак најбоље питати специјализованог адвоката, јер они сигурно и имају и знају неке цаке које нама лаицима и на Интернету нису доступне.

П.С.
Ако сам ја добро разумео, онај члан Закона не иде ти у корист, ако је ситуација добро описана.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži alexandar

« Odgovor #19 poslato: juče u 21:02 »
onaj koji si ti opisao..slažem se. al ja nisam našao taj Zakon .. zato tražim gde je po Zakonu.. voleo bih da budem siguran.. a ja nisam siguran da se sve ustanove drže Zakona...

Na mreži alexandar

« Odgovor #20 poslato: juče u 21:04 »
mnogi od nas imaju ovde muku .. cilj mi da ih naguzimo..iskreno ako ima iole lufta..a verujem da ima..