Autor Tema: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih  (Pročitano 12824 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži observer

Odg: Dacia Logan vs. Skoda Superb * diskusija * sale protiv svih
« Odgovor #105 poslato: 09. Okt, 2020. 09:37 »
Samo jos jedan detalj (isteklo vreme za edit) - ubedili su vas da su veliki tockovi strava, do jaja, ono - prava stvar.
Juce odem na zamenu guma i slucajno (iz radnog naloga) skontam da cena usluge (balansiranje, zamena) zavisi od velicine tocka :)
I pomislim, jbt, bas dobro sto imam 15" (najniza kategorija po cenovniku).
Nisu uopste neke pare, ali govorimo o principu - naloze vas da je nesto "must have" a onda vas posle po tom osnovu besomucno sisaju, a vi jos srecni.

Ista stvar sa branicima ili retrovizorima u boji karoserije - nekad su bili crni. Super za grebanje po gradu - oceses o zardinjeru, stablo - jebe ti se. Na mom prvom autu 2001. (Punto) jos se mogao birati paket opreme sa crnim branicima (naravno da sam to tada izabrao).
Sad ti dodje da places, jer je (i pored sve silne tehnologije) majstorima prava nauka da postignu istu nijansu i sve i da platis, opet nemas rezultat.

I tako redom, i tako dalje...
« Poslednja izmena: 09. Okt, 2020. 09:45 observer »
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži observer

« Odgovor #106 poslato: 09. Okt, 2020. 09:53 »
Da zakljucim - sta zelim da kazem:
Auto koji bi imao Tojotin motor 1.3 atmosferac, Golfovu karoseriju iz modela 7 (pasivna bezbednost, konstrukcija, cvrstina), sa enterijerom i preciznoscu zavrsne obrade iz vremena Golfa 2 i Dacijin nivo opreme iz vremena prvih Logana (dakle klot sublevel -2) - imao bi moju paznju i punu zelju da ga kupim. Ovo sve sto se danas prodaje kupuje se iz nuzde, jer bolje nema.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Super 20

« Odgovor #107 poslato: 09. Okt, 2020. 11:36 »
To je tvoje mislenje sa kojem se ne slazem... Al nema potrebe da se ubedjujemo sto i kako. Secam se "davne" 2005god kada sam bio sa devojkom u Budvi sa felicijom bez klime na temperatura 40C pod senke kako je isao put i u polazak i dolazak... otvorena sva 4 prozora i ne znas gde ti je glava.Pa stanes na neki parking isturis flasu vode vrz glave da malo dodjes pri sebi. Da auto je bio parkiran pod senku al svejedno kada sam izasao na sunce u vruc asfalt sigurno je u auto temperatura bila 55-60c i tako treba da putujes sa satima a vazduh koji ulazi kao da je neko ukljucio fen na toplo... Ma neka vozi ko sta hoce, mnogo dobro znam ja sta necu. A i ono kupis auto bez klime posto ti ne treba al znas kada ces prodati auto bez klime kada hoces da ga se resis? Sutra ali malo sutra... a mozda ni tada ako ga ne spustis za smesni novac.
  • Vozi: Superb

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #108 poslato: 09. Okt, 2020. 12:46 »
Evo ja 1og avgusta ove godine prodao fabiju bez klime i ni malo smesna cena za to godiste/model , dnevna tempratura bila 35+ taj dan . Tako da nije bas to tako za prodaju kao sto kazes , slazem se samo za ove vece klase i skuplje automobile .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže sale.kriminaleZapočeo temu

« Odgovor #109 poslato: 09. Okt, 2020. 15:17 »
Ako mogu da biram razne džidže i gluposti od opcija, mislim da bi bilo fer da mogu da biram i da li hoću ili neću klimu. Ja bih je izabrao uvek, ali poštujem mišljenje ljudi koji klimu ne bi izabrali. Prednost nedostatka klime je i jeftinije održavanje vozila. Nekome je to bitno. Neko nema nameru da prodaje auto posle par godina. Ja na primer ni ne razmišljam o prodaji svog auta kao uslov da kupim drugi.

Dačiju si do nedavno mogao da kupiš bez klime, a sada nisam siguran jer nisam gledao.

Da ne pričamo što je preglednost vozila dovedena do toga da ti treba periskop, senzori i kamera da bi vozio. Uništimo prirodnu preglednost pa te teramo da kupuješ sve nabrojano. Mislim da novu Octaviu ne bih mogao da isteram u rikverc a često vozim u rikverc. Isto i Opel Astra sedan i mnogi drugi. Šta se dešava ljudi. Da li je kvalitet vozila smanjen blizu neupotrebljivosti .... osim ako doplatiš za neke opcije koje su uslovljene drugim opcijama i paketima.
  • Vozi: Dacia Logan

« Odgovor #110 poslato: 09. Okt, 2020. 19:50 »
Sada sam gledao emisiju SAT jer je bio link u temi o novim pravilima tehničkih pregleda. Sa gnušanjem sam gledao predstavljanje novog Clia.  =)) Sigurno se raspao odmah posle snimanja emisije.  =)) Međutim, gledao sam Ladu i UAZ. Bože me sačuvaj kakve su to kršine. Kako ih više nije sramota. Idu u svemir a ne znaju kola da naprave.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #111 poslato: 10. Okt, 2020. 05:50 »
Lada je na istom nivou kao Logan, zvati je krsinom moze znaciti samo jedno...
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže dixon

« Odgovor #112 poslato: 10. Okt, 2020. 05:52 »
@Bingodalton то је то хахахахах

« Odgovor #113 poslato: 10. Okt, 2020. 15:58 »
Lada je Fiatova tehnologija iz 60-ih i 70-ih. UAZ je otprilike iz 50-ih.
Logan ph1 je Reno tehnologija kasnih 80-ih/početak 90-ih.
Škoda Supreb je savremena VW tehnologija u jeftinijem pakovanju.
Šta da se radi. Neko kupuje Passate a neko Superbe.

Van mreže fobia24

« Odgovor #114 poslato: 10. Okt, 2020. 18:14 »
Lada je na istom nivou kao Logan, zvati je krsinom moze znaciti samo jedno...
Danas je lada u stvari dacija. Logan mpv se pravi sa znakom lade u Rusiji. Reno je kupio ladu. Koriste iste platforme.

Na mreži MAKS

« Odgovor #115 poslato: 10. Okt, 2020. 18:16 »
Lada je Fiatova tehnologija iz 60-ih i 70-ih. UAZ je otprilike iz 50-ih.
Logan ph1 je Reno tehnologija kasnih 80-ih/početak 90-ih.
Škoda Supreb je savremena VW tehnologija u jeftinijem pakovanju.
Šta da se radi. Neko kupuje Passate a neko Superbe.

Bravo. ;)
Tacno je da reno nije ulozio u daciju koliko je wv grupa u skodu. Zato to sve tako i izgleda.

Na kraju krajeva ja volim ovo, ti ono i jbg. A realnost e to to boli.
Kolko para toliko muzike.

Zato ljudi vozite ono zasta imate para i sto volite. A rasprave sta je bolje ili gore o tome moze da se diskutuje. ;)
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže fobia24

« Odgovor #116 poslato: 10. Okt, 2020. 18:17 »
Lada ali dacija

« Odgovor #117 poslato: 10. Okt, 2020. 19:16 »
Danas je lada u stvari dacija. Logan mpv se pravi sa znakom lade u Rusiji. Reno je kupio ladu. Koriste iste platforme.
U pravu si. Mislio sam na onu matoru Ladu Nivu 4x4 iz emisije SAT. Reno je valjda kupio deo Lade i bogu hvala te Dačije Lade su veliki napredak u odnosu na prvobitne Fiatove Lade.
U vreme kada sam kupio Logana ph1 bila je neka kao moderna Lada u varijanti sedan i hatch slična po ceni i karakteristikama ali nisam hteo da je kupim. Vreme je pokazalo da je Dačija bila bolji izbor.

Van mreže Super 20

« Odgovor #118 poslato: 10. Okt, 2020. 19:48 »
Evo ja 1og avgusta ove godine prodao fabiju bez klime i ni malo smesna cena za to godiste/model , dnevna tempratura bila 35+ taj dan . Tako da nije bas to tako za prodaju kao sto kazes , slazem se samo za ove vece klase i skuplje automobile .
Svaka cast tebi i kupcu. Ja ne bi dao ni 1000eu za fabia bez klime...
  • Vozi: Superb

Van mreže SuperB

« Odgovor #119 poslato: 10. Okt, 2020. 20:52 »
Da, svaka cast, retki su ljudi koji pri kupovini ne odustaju jer auto nema klimu... Danasnja leta su sva toplija i toplija... ali svaka roba ima svog kupca, samo ga treba sacekati